Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Kuvaus:

Kokin työssä luot asiakkaille makunautintoja ja -elämyksiä erilaisissa ravintoloissa tai suurkeittiöissä. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laitat sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat sinulta myönteistä palveluasennetta ja yhteistyökykyä. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät kädentaidot.

Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän myös kokin ammatissa. Monikulttuurisuus edellyttää eri tapa-, ruoka- ja juomakulttuurien monipuolista tuntemusta. Työssäoppiminen ulkomailla on sinulle hieno mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin ja oppia vieraita kieliä. Opiskelet nykyaikaisissa ravintola- ja suurkeittiöoppimisympäristöissä, joista löytyvät tarvittavat koneet ja laitteet.


Työpaikkoja:

– Á la carte -ruokaravintola
– Henkilöstöravintola
– Kahvila
– Suurkeittiö
– Matkustajalaiva
– Juhla- ja pitopalveluyritys
– Pikaruokapalvelu

Laajuus: 180 osp
Kesto: 2 – 3 vuotta

ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteisiin

Tulosta sivu

Hakuaika:

Yhteishaku 23.2.-7.4.2021 sekä jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Syksy 2021 / Nonstop

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Jos olet päättänyt peruskoulun tai lukion, hae yhteishaussa.
Jos olet jo suorittanut jonkin tutkinnon, hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Toimipaikkapäällikkö Simo Sova 050 571 5207 simo.sova(at)lappia.fi

Katso toteuttamissuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnon osa 25 osp (työvoimakoulutus, oppisopimuskoulutus)

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Oppisopimuspalveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 27.6.2021
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

    Paikkakunta:
    Kemi
    Hakutavat:
    Yhteishaku
    Oppisopimuspalveluiden kautta
  • Erityisruokavalioiden erikoisammattitutkinto, Dieettikokki (työvoimakoulutus, oppisopimuskoulutus)

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Oppisopimuspalveluiden kautta
    Viimeinen hakupäivämäärä: 1.8.2021