Puuteollisuuden ammattitutkinto

Kuvaus:

Puuteollisuuden ammattitutkinnon suorittaneella on puuteollisuuden työtehtävissä vaadittu ammattitaito. Tutkinnon suorittanut toimii vastuullisesti, taloudellisesti ja laatutavoitteiden
mukaisesti sekä osaa noudattaa työpaikan ohjeita ja toimintatapoja. Hän osaa toimia turvallisesti suorittamansa osaamisalan toimintaympäristöissä. Hänellä on hyvä kokonaisnäkemys osaamisalansa tuotantoprosesseista, raaka-aineista sekä loppukäytön asettamista vaatimuksista tuotteelle.

Puurakenneteollisuuden osaamisalan suorittanut osaa itsenäisesti työskennellä puurakenneteollisuuden työtehtävissä. Hän osaa valmistaa puurakenneteollisuuden tuotteita. Puurakenneteollisuuden osaamisalan suorittanut voi toimia puurakenneteollisuuden tuotteiden, hirsirakenteiden, massiivipuurakenteiden tai puuelementtien valmistajana.

Sahateollisuuden osaamisalan suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti sahateollisuuden tai sahatavaran jatkojalostuksen useammassa valitsemassaan prosessissa käyttö- ja valvontatehtävissä. Hän osaa suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa sekä selvittää mahdolliset häiriötilanteet. Sahateollisuuden osaamisalan suorittanut voi toimia sahateollisuuden tai sahatavaran jatkojalostuksen prosesseissa operaattorina tai asiantuntijatehtävissä.
Puusepänteollisuuden osaamisalan suorittanut osaa toimia itsenäisesti alan työtehtävissä.
Hän osaa valmistaa puusepänteollisuuden tuotteita käyttäen materiaaleja, jatkojalosteita ja
tarvikkeita.

Puusepänteollisuuden osaamisalan suorittanut voi toimia puusepänteollisuuden tuotannon erilaisissa valmistusprosesseissa puuseppänä, CNC-koneistajana, kalusteasentajana ja konelinjan käyttäjänä. Hän voi toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Hinta:

Oppisopimus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton.

Omaehtoisessa koulutuksessa opiskelijan maksuosuus on 150,00 €.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Kemi

Kohderyhmä:

Koulutus on suunniteltu sahoilla, puun jatkojalostuksessa ja puurakenneteollisuudessa työskenteleville tai oppisopimuksen aloittaville henkilöille.

Lisätietoja:

Vastuukouluttaja: Matti Yliniemi, puh. +358400266851, matti.yliniemi(at)lappia.fi

Paikka
Ammattiopisto Lappia
Sammonkatu 8
94600 Kemi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Puuteollisuuden perustutkinto, teollisuuspuurakentaja

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Yhteishaku
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta
 • Puuteollisuuden perustutkinto, teollisuuspuurakentaja

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  TE-palveluiden kautta