Maahanmuuttajataustaisille suunnattu urapolku kuljetus- ja logistiikka-alalle (720176)

Kuvaus:

Kiinnostaisiko sinua työllistyä tai hakeutua opiskelemaan kuljetus- ja logistiikka-allalle, mutta et tiedä mistä aloittaa?

Urapolku kuljetus- ja logistiikka-alalle on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille maahanmuuttajataustaisille kuljetus- ja logistiikka-alan tehtävistä kiinnostuneille, joilla on EU- tai ETA-maassa myönnetty B-ajokortti.

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään kiinnostusta alan työtehtäviin. Hakijalla ei saa olla vakavia liikennerikkomuksia viimeisen kolmen vuoden ajalta. Kouluttaja voi pyytää valintavaiheessa ajokortin valvontaotteen nähtäväksi. Valvontaote ei saa olla 3 kuukautta vanhempi. Valvontaotteen saa liikenne- ja viestintävirasto Traficomin oma-asiointipalvelusta osoitteesta www.traficom.fi.

Vaadittava kielitaitotaso A2.1. Puhuja osaa kysyä yksinkertaisia kysymyksiä ja vastata lyhyesti. Hän ei osaa vielä kertoa asioista. Hän osaa muutamia fraaseja. A2-tasolla puhuja osaa jo puhua yksinkertaisissa tilanteissa.

Sisältö:
Suomen kielen opiskelua 10 pv
– ammattisanasto, työelämän- ja suomalaisen työkulttuurin pelisäännöt (vastuut ja velvoitteet), vuorovaikutus työssä (viestintä työpaikan ja työntekijän välillä), työturvallisuuteen liittyvä sanasto

Kuljetus- ja logistiikka-alan koulutusta 40 pv
– teoriaa ja käytännön harjoituksia (ajoneuvon käisttelyä, kuorman lastausta ja sidontaa, asiakaspalvelua, hätäensiapu, työturvallisuus)

Työssäoppiminen 10 pv

Toteutus:
Koulutus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Rovaniemen Someronharjulla. Koulutukseen valituille ilmoitetaan tarkempi sijainti erillisellä kutsulla. Koulutuksessa ei suoriteta ajokortteja. Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle valmiudet hakeutua kuljetus- ja logistiikka-alan soveltuviin työtehtäviin sekä kuljetus- ja logistiikka-alan koulutuksiin.

Koulutus järjestetään arkisin ma-pe klo 8.00-15.30.

Hakeminen:
Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.tyomarkkinatori.fi -> henkilöasiakkaat -> haussa oleva työvoimakoulutus). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi -> TE-palveluiden oma asiointi – henkilöasiakas.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Voit pyytää koulutukseen hakeutumisen kirjaamista työllistymissuunnitelmaasi Omassa asioinnissa. Koulutuksesta tulee olla sovittuna työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulla olisi oikeus mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

TE-palvelut
Lappia-Koulutus Oy
Hakuaika:

25.04.2024 asti

Aloitusajankohta:

13.05.2024

Paikkakunta:

Rovaniemi

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja työllisyyden kuntakokeilussa.

Lisätietoja:

Asiakkuuspäällikkö Jaakko Arkko p. 040 195 0297
lappia-koulutus@lappia.fi

Hae TE-palveluiden kautta

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Ajoneuvoalan ammattitutkinto

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Oppisopimuspalveluiden kautta
 • Ajoneuvoalan perustutkinto, auto- tai diagnoosimekaanikko

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  TE-palveluiden kautta
 • Ajoneuvoalan perustutkinto, automekaanikko, Muonio

  Paikkakunta:
  Muonio
  Hakutavat:
  Yhteishaku
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta