Luonnosta herkuiksi 15 osp

Kuvaus:

Koulutuksen tavoitteena on, että
– opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä
– saat perustiedot luonnontuotteiden käsittelystä
– opit valmistamaan monia erilaisia elintarvikkeita keräämistäsi luonnontuotteista
– opit käyttämään erilaisia koneita ja laitteita
– pystyt tekemään valmistamiisi elintarvikkeisiin pakkausmerkinnät myyntiä varten

Koulutus toteutetaan lukuvuoden aikana kerran kuussa lauantaina pidettävänä kahdeksan tunnin koulutuspäivänä ja keräilyaikana yhtenä päivänä n.4 tunnin tunnistuskoulutuksena. Opetus on lähiopetusta. Koulutuksen lopuksi suoritetaan näyttö tutkinnon osan arvioimiseksi ja todistuksen saamiseksi.

Koulutus alkaa keväällä 2024 ja päättyy toukokuussa 2025

* luonnontuotteiden tunnistaminen, viikko 21 tai 22 yksi päivä (varmentuu kun kevät etenee)
* hillojen, hyytelöiden ja marmeladien valmistus 10.8.2024
* pakkausmerkinnät, omavalvonta, hygieniapassi 30.8.2024
* lisukkeet, sinapit 21.9.2024
* makeiset, jäätelö 5.10.2024
* makeiset, sorbetti 9.11.2024
* siirapit, kastikkeet, sokerit, suolat 14.12.2024
* villiyrtit viljatuotteissa 18.1.2025
* juomien valmistus 15.2.2025
* kuivakeitot ja kastikkeet 22.3.2025
* varapäivä 26.4.2025
* näyttö 10.5.2025

Paikka
Ammattiopisto Lappia, Leipomo, Urheilukatu 6, Tornio.

Hakeutuminen
Ilmoittaudu koulutukseen sähköisesti koulutushaun kautta.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 3.5.2024. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta:

Koulutuksesta peritään tarvikemaksua 80 € ensimmäisenä koulutuspäivänä. Maksu hyvitetään tuote ostoista koulutuksen aikana. Näin näyttöjen suorittajalle koulutus tulee maksuttomaksi. Maksua ei palauteta, jos keskeyttää opinnot.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

Hakuaika:

03.05.2024 asti

Aloitusajankohta:

25.05.2024

Paikkakunta:

Tornio

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet valmistamaan luonnontuotteista elintarvikkeita. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista.

Lisätietoja:

Sirpa Heinonen-Koskela puh. 044 7492709
sirpa.heinonen(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

  • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-alan osaamisala

    Paikkakunta:
    Tervola
    Hakutavat:
    Jatkuva haku
  • Hygieniapassikoulutus ja hygieniapassitentti 08.10.2024

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 29.9.2024
  • Hygieniapassitentti 03.12.2024

    Paikkakunta:
    Tornio
    Hakutavat:
    Ilmoittautumisaika
    Viimeinen hakupäivämäärä: 24.11.2024