Logistiikan perustutkinto

Kuvaus:

Logistiikan perustutkinnon suorittanut osaa toimia turvallisesti, taloudellisesti ja vastuullisesti ennakoiden erilaisia liikennetilanteita ammattikuljettajan tehtävissä. Hän hallitsee tieliikennettä koskevan lainsäädännön ja joustavan asiakaspalvelun. Logistiikan ammattilaisena voit toimia mm. liikenteen, kaupan ja teollisuuden alojen yrityksissä, julkisella sektorilla tai itsenäisenä yrittäjänä.

KULJETUSPALVELUJEN OSAAMISALA
Kuorma-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja opinnot antavat perusvalmiudet toimia kuljetus tehtävissä asiakaspalveluammatissa. Kuormatessa ja kuormaa purkaessa logistiikan ammattilainen osaa käyttää trukkia tai työkonetta sekä kuorman varmistamiseen käytettäviä välineitä. Hän osaa huolehtia kuljetusasiakirjojen ja rahdin vastaavuudesta. Kuljettaja osaa tehdä yleisimpiä huoltoon ja korjaukseen liittyviä tehtäviä sekä vianetsintätoimenpiteitä työkoneeseen, trukkiin ja ajoneuvoon.
Linja-autonkuljettajana toimit monipuolisessa asiakaspalveluammatissa, huolehdit turvallisuudesta tieliikenteessä sekä taloudellisesta ajamisesta, hallitset asiakaspalvelun ja osaat liikkua suunnitelluissa aikatauluissa. Linja-autonkuljettajana voit toimia paikallisliikenteen kuljettajana, kaukoliikenteen kuljettajana,tilausajoliikenteen kuljettajana tai palveluliikenteen kuljettajana työnantajasta riippuen.
Koulutus räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Opinnoissa suoritetaan BC-luokan ajokortti. Opintojen aikana on myös mahdollisuus suorittaa tulevasta tutkintonimikkeestä riippuen CE- tai D-luokan ajokortti.
Logistiikan perustutkinnon koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät (lääkärintodistus C-ajo-oikeutta ja ajokorttia varten).


SISÄLOGISTIIGAN OSAAMISALA
Palvelulogistiikkatyöntekijä tekee varastoalan tehtäviä käsin ja käyttää varaston tai terminaalin tavarankäsittelylaitteita, trukkia ja automatiikalla ohjattavia laitteita. Palvelulogistiikkatyöntekijä täyttää varastoissa ja terminaaleissa käytössä olevia asiakirjoja sekä tekee varastokirjanpidon käsin tai tietotekniikkaa apuna käyttäen. Perusosaaminen palvelulogistiikkatyöntekijällä on tavaran lähettämisessä ja vastaanotossa, tavaran varastoinnista, lähetysten keräilystä, pakkaamisesta, kierrätyksessä ja varaston tietojärjestelmien käytöstä.

Opetuskieli: Suomi
Suomen kielen taidot: Vähintään tasolla B1.1

The language of instruction for the degree is Finnish.
Language skill requirements of study fields: B1.1

Lue lisää kielitaitovaatimuksista sivuiltamme

Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 – 3 vuotta

Hinta:

Opetus on maksutonta. Oppivelvolliset saavat käyttöönsä opiskeluajaksi opiskelutarvikkeet (mm. oppikirjat, työvaatteet ja työvälineet) koulun puolesta.

Lue lisää opiskelukustannuksista sivuiltamme.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Lähitoteutus

Hakuaika:

Yhteishaku 20.2.2024 klo 8.00 – 19.3.2024 klo 15.00

Aloitusajankohta:

Syksy 2024

Paikkakunta:

Kemi

Kohderyhmä:

Peruskoulun päättänyt, hae yhteishaussa.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittanut, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Osaamisalavastaava Veijo Rousu, puh 040 652 3808
Koulutuspäällikkö Kati Röntynen, puh 050 444 4867

etunimi.sukunimi(at)lappia.fi

Katso toteutussuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen Hae yhteishaussa

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Kuljetusalan ammattitutkinto, linja-auto, yhdistelmä tai puutavara-auto

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  TE-palveluiden kautta
  Viimeinen hakupäivämäärä: 31.7.2024
 • Logistiikan perustutkinto, Kuljetuspalvelujen osaamisala

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Oppisopimuspalveluiden kautta
 • Logistiikan perustutkinto

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  TE-palveluiden kautta
  Viimeinen hakupäivämäärä: 31.7.2024