Logistiikan perustutkinto

Kuvaus:

Logistiikan perustutkinnon suorittanut toimii turvallisesti, taloudellisesti ja tehokkaasti ammattikuljettajan tehtävissä. Lisäksi hän hallitsee tieliikennettä koskevan lainsäädännön ja joustavan asiakaspalvelun. Tavoite on, että alalle sopivat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat kykenevät työskentelemään itsenäisesti ja työllistyvät koulutuksen jälkeen logistiikan ammattilaisiksi.

Koulutus räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Koulutukseen kuuluu mm. (B-), C-, CE- tai D-ajokortit, tavara- tai henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys, Tieturva1-, työturva-, ensiapu-, trukki- ja ADR-kortit sekä YTO-aineet.

KULJETUSPALVELUJEN OSAAMISALA
Kuorma-autonkuljettaja ja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja toimivat palveluammatissa ja ottavat ajotavassaan huomioon kuorman vaikutuksen ajamiseen. Kuljettaja osaa toimia liikenteessä turvallisesti, taloudellisesti ja vastuullisesti ennakoiden erilaisia liikennetilanteita.

Kuormatessa ja kuormaa purkaessa kuorma-autonkuljettaja osaa käyttää trukkia tai työkonetta sekä kuorman varmistamiseen käytetttäviä välineitä. Kuljettaja noudattaa työturvallisuusvaatimuksia sekä kuljetusyritysten asiakkaiden työturvallisuusvaatimuksia ja ohjeistuksia. Tutkinnon suorittanut taitaa turvallisen liikennöinnin erilaisilla alueilla, kuormatessaan tai purkaessaan ajoneuvon kuormaa. Kuljettaja osaa tehdä yleisempiä huoltoon ja korjaukseen liittyviä tehtäviä sekä vianetsintätoimenpiteitä työkoneeseen, trukkiin ja ajoneuvoon.

SISÄLOGISTIIGAN OSAAMISALA
Palvelulogistiikkatyöntekijä tekee varastoalan tehtäviä käsin ja käyttää varaston tai terminaalin tavarankäsittelylaitteita, trukkia ja automatiikalla ohjattavia laitteita. Palvelulogistiikkatyöntekijä täyttää varastoissa ja terminaaleissa käytössä olevia asiakirjoja sekä tekee varastokirjanpidon käsin tai tietotekniikkaa apuna käyttäen. Perusosaaminen palvelulogistiikkatyöntekijällä on tavaran lähettämisessä ja vastaanotossa, tavaran varastoinnista, lähetysten keräilystä, pakkaamisesta, kierrätyksessä ja varaston tietojärjestelmien käytöstä.

Tutkinnon laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: 2 – 3 vuotta

Tulosta sivu

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Kemi

Kohderyhmä:

Jos olet päättänyt peruskoulun, hae yhteishaussa.

Jos olet suorittanut lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, hae jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Tellervo Rouvinen, puh. +358 040 865 6933, tellervo.rouvinen(at)lappia.fi

Katso toteuttamissuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen haku ainoastaan puhelimitse 040 132 8198


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Urapolku kuljetusalalle (nro 704913)

  Paikkakunta:
  Rovaniemi
  Hakutavat:
  TE-palveluiden kautta
  Viimeinen hakupäivämäärä: 29.8.2022
 • Kuljetusalan lisä-ja täydennyskoulutus (704914)

  Paikkakunta:
  Rovaniemi
  Hakutavat:
  TE-palveluiden kautta
  Viimeinen hakupäivämäärä: 29.8.2022
 • Kuljetusalan ammattitutkinto

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta