Linja-autonkuljettajaksi JBus Oy:lle/REKRYkoulutus (722259)

Kuvaus:

Haluaisitko työllistyä henkilöliikenteen pariin ja kouluttautua linja-autonkuljettajaksi, mutta kynnys omakustanteiseen D-ajokortin ja henkilöliikenteen ammattipätevyyden hankintaan on liian suuri?

Sodankyläläinen JBus Oy kouluttaa ja rekrytoi kolme (3) uutta linja-autonkuljettajaaa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Lappia-Koulutus Oy:n kanssa Sodankylässä. Koulutus kestää 44-59 arkipäivää, jonka jälkeen koulutuksen hyväksytysti suorittanut työllistyy yritykseen.

Koulutuksen pääsyvaatimukset:
Olet vähintään 24-vuotias ja sinulla on C-ajokortti. Sinulla on nuhteeton ajohistoria (mm. ei ajokieltoa, rattijuopumuksia, toistuvia liikennerikkeitä tai muuta vakavaa rikoshistoriaa) sekä ajokorttilain 2011/386 16-17 § edellyttämät terveysvaatimukset.

Haastatteluun kutsutuilta pyydetään nähtäväksi ajokortti sekä ajokortin valvontaote. Ajokortin valvontaote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi.

Ajokortin valvontaotteen voi tulostaa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Traficomin sivuilta www.traficom.fi
1. Valitse kirjaudu asiointipalveluun
2. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
3. Lataa ja tulosta ajokorttiote ja toimita ote TE-toimistoon koulutushakemuksen liitteeksi
4. Tulostettuasi otteen kirjaudu ulos palvelusta

Kokemus kuljetusalalta ja asiakaspalvelutyöstä sekä englannin kielen taito katsotaan eduksi valinnassa, mutta asenne ja motivaatio työhön ratkaisee.

Koulutuksen sisältö:
– D-ajokortti
– Henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys
– Ensiapukoulutus (EA1)
– Työharjoittelu

Koulutuksen toteutus:
Ajo-opetukset annetaan JBus Oy:n omalla kalustolla Sodankylässä ja työharjoittelu sisältää linja-autonkuljettajan arkipäiväisiä työtehtäviä sekä itsenäisesti että ohjaajan kanssa. Teoriaopetukset toteutetaan osittain itsenäisesti, etäyhteydellä sekä lähiopetuksena.

Rekrykoulutuksen ajalta osallistujalle ei makseta palkkaa, kts. alla kohta koulutuksen aikaiset etuudet.

Koulutus on osallistujalle maksutonta, lukuunottamatta seuraavia kustannuksia:
– tarvittaessa lääkärintodistus
– ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (www.ajovarma.fi)
– tarvittaessa digipiirturikortin hankinta

Hakeminen:
Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.tyomarkkinatori.fi -> henkilöasiakkaat -> haussa oleva työvoimakoulutus). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi -> TE-palveluiden oma asiointi- henkilöasiakas.

Voit pyytää koulutukseen hakeutumisen kirjaamista työllistymissuunnitelmaasi Omassa asioinnissa. Koulutuksesta tulee olla sovittuna työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulla olisi oikeus mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan.

Koulutuksen aikaiset etuudet:
Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki), johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatyössä), selvitä etukäteen, mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellista etuuksista:
Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta.

Tulosta sivu

Opiskelumuoto:

Monimuotototeutus

TE-palvelut
Lappia-Koulutus Oy
Hakuaika:

01.08.2024 asti

Aloitusajankohta:

02.09.2024

Paikkakunta:

Sodankylä

Kohderyhmä:

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille sekä työttömyysuhan alaisille työnhakija-asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-palveluissa.

Lisätietoja:

Lappia-Koulutus Oy
Jaakko Arkko p. 040 195 0297
Jari Iisakka p. 050 566 2120
etunimi.sukunimi(at)lappia.fi

JBus Oy
Jarmo Haapanen p. 040 029 1582
jarmo.haapanen@jbus.fi

Hae TE-palveluiden kautta

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Ensiapu 1 -koulutus (21.-22.1.2025), verkkototeutus

  Paikkakunta:
  Verkkototeutus
  Hakutavat:
  Ilmoittautumisaika
  Viimeinen hakupäivämäärä: 13.1.2025
 • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, monimuotokoulutus kokki, tarjoilija

  Paikkakunta:
  Muonio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
  Oppisopimuspalveluiden kautta