Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

Kuvaus:

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun päättäneille, ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville henkilöille. Koulutus soveltuu myös muille ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville, esimerkiksi työttömille työnhakijoille, vanhentuneen tai puutteellisen ammattitaidon omaaville, erityistä tukea tarvitseville sekä maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Koulutus vahvistaa valmiuksiasi suorittaa ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto. Koulutus on kasvun, suunnittelun ja vaihtoehtojen punnitseminen aikaa. Koulutuksessa voit kehittää opiskelu- ja elämäntaitojasi, tutustua eri aloihin ja miettiä mikä sinulle sopisi, tutustua työelämään työpaikkavierailujen ja työpajatoiminnan kautta, tutustua erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiin.

Koulutus kestää vuoden ja sen laajuus on 60 osaamispistettä. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan, mitä opintoja suoritat ja miten. Koulutuksen kaikki osat ovat valinnaisia ja koulutuksen osat valitaan opiskelijan tarpeiden mukaan. Valmentavasta koulutuksesta voit missä tahansa vaiheessa siirtyä suorittamaan ammatillista tutkintokoulutusta, kun olet saavuttanut riittävät valmiudet ja oppilaitoksella on tarjota sinulle opiskelupaikka. Saat 6 lisäpistettä ammatilliseen koulutukseen yhteishakuun, kun suoritat vähintään 30 osaamispistettä.

Opinnot suoritetaan päiväopiskeluna. Koulutus on maksutonta. Opiskelu täyttää opintotuen edellytykset, mikäli olet muutoin oikeutettu saamaan opintotukea.

Kaikille hakijoille pidetään valintahaastattelu. Yhteishaussa hakeneet kutsutaan haastatteluun kirjeitse tai tekstiviestillä.
Ota mukaan haastatteluun koulu- ja työtodistukset. Maahanmuuttaja, ota haastatteluun mukaasi todistus kielitaidon tasosta.

Tulosta sivu

Hakuaika:

Jatkuva haku

Aloitusajankohta:

Nonstop

Paikkakunta:

Muonio

Kohderyhmä:

Voit hakea jatkuvassa haussa kohdasta, Hae suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja:

Muuttuu TUVA koulutukseksi 1.8.2022.

Toimipaikkapäällikkö Simo Sova puh. 050 571 5207, simo.sova(at)lappia.fi

Katso toteuttamissuunnitelma Hae suoraan oppilaitokseen

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

 • Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

  Paikkakunta:
  Kemi
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
 • TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

  Paikkakunta:
  Muonio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku
 • TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

  Paikkakunta:
  Tornio
  Hakutavat:
  Jatkuva haku