Lappian opiskelijoille hopeaa ja kunniaa SAKUstars 2020 kisoista

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville.

​Riikka Toivasen ja Paul Utusen rauhalliset, pehmeät ja syvälliset liikkeet vetosivat duotanssilajin tuomareihin.

Ammattiopisto Lappian opiskelijat osallistuivat SAKUstars 2020 hybridikisoihin, joka järjestettiin virtuaalisesti Helsingistä 8.-10.9.2020. SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Tänä vuonna osallistuvia opiskelijoita oli Lappiasta neljä; Paul Utunen, kampaajaopiskelija, Riikka Toivanen, suunnitteluassistenttiopiskelija, Lucas Vittaniemi, kuvallisen ilmaisun opiskelija sekä Mikael Appelgrèn, leipuri-kondiittoriopiskelija. Paul ja Riikka kilpailivat sekä yksintanssissa että tanssiduossa, Lucas ja Mikael osallistuivat Taidetta kahdessa tunnissa – kilpailukategoriaan.

Tanssikilpailussa arvioitiin musiikin ja koreografian yhtenäisyyttä, tanssin asennetta, omaperäisyyttä ja eläytymistä, teknistä osaamista ja tasaisuutta sekä esiintymisasua. Tuomaroimassa tansseja olivat ammattilaistuomari Janne Jousiaho, opettajatuomari Kaisa Kella ja opiskelijatuomari Niko Tikka. Toiselle sijalle yksintanssissa sijoittuneen Paul Utusen esitystä tuomarit kommentoivat loistavaksi esiintymiseksi hyvillä liikkeillä, videosta välittyi hyvä energia. Paul Utusen ja Riikka Toivasen tanssiduo Meän Ruunu sijoittui myös toiselle sijalle, tanssista välittyi tarina selkeästi tuomareille. Lisäksi Riikka Toivanen sai kunniamaininnan yksintanssista.

Taidetta kahdessa tunnissa – kategoriassa tehtävänä oli antaa mielikuvituksen lentää ja toteuttaa kilpailun teeman mukainen työ annetuista materiaaleista. Materiaaliksi oli valittu vessapaperirulla, jonka lisäksi sai käyttää erilaisia muita taidemateriaaleja, mm. lankaa, liimaa, rautalankaa, siimaa ja vesivärejä. Arviointikriteerejä olivat omaperäisyys ja idea, tekninen toteutus, visuaalisuus, teemanmukaisuus ja vaikuttavuus. Tuomareina toimivat ammattilaistuomari, kuvataiteilija Sirkku Ala-Harja, opettajatuomari Taija Ala-Vannesluoma, Stadin AO sekä opiskelijatuomari Liisa Turunen, Stadin AO. Mikael Appelgrènin teos oli "Maailman viimeinen rakkaudentunnustus" ja Lucas Vittaniemen teos "Vaarilta tippu taas jalka takapihalle" sai teknisen kunniamaininnan.

- Humoristinen, hauska ja tarinallinen teos. Rautalanka piirtyy viivaksi ilmaan minimalistisesti ja omaperäisesti, kuuluu tuomareiden palaute Lucaksen teoksesta.

Tanssiesitykset ja tuomareiden kommentit ovat nähtävissä seuraavista linkeistä;

Paul Utunen & Riikka Toivanen (Duotanssi)
Paul Utunen (Soolotanssi)
Riikka Toivanen (Soolotanssi)

Taidetta kahdessa tunnissa -kilpailun tuotokset voit katsoa Lappian Facebook-sivun kuvagalleriasta klikkaamalla tästä.

Lisätietoja: