Lukuvuosi 2019 - 2020 - Poikkeuskevään haasteista voittajina maaliin!

Ammattiopisto Lappiassa poikkeusolojen keväänä lukuvuotta 2019 - 2020 juhlitaan perjantaina 5.6.2020 virtuaalisesti. Kuluneen lukuvuoden aikana ammatillisen perustutkinnon, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon on hyväksytysti suorittanut 689 opiskelijaa. Kaksoistutkintojen suorittajia oli 33. Kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Tänä keväänä eniten kaksoistutkintolaisia valmistui Kemin lyseon lukiosta,15 opiskelijaa. Kaukaisin kaksoistutkinnon suorittaja sai ylioppilaslakin Lapinlahden lukiosta.

Lappian Tornion rakennusalan ruotsinkielisestä ryhmästä on valmistunut tänä vuonna 7 haaparantalaista talonrakentajaa.

- Etäopinnoissa on pidetty yhteyttä Learnware-portaalin kautta. Osa opiskelijoista on ollut "ylimääräisellä" työelämän oppimisjaksolla, koska niihin ei ole ollut Ruotsin puolella rajoitteita. Osa opiskelijoista on tehnyt töitä meidän omalla työmaalla Vuonossa. Haasteet etäopetuksen alussa olivat samat kuin suomalaisilla kollegoilla opiskelijoiden saavutettavuuteen ja valvontaan liittyen. Omassa työssä on rajanylityksiä ollut viikoittain lähinnä Vuonon työmaan valvontaan liittyen ja käyntejä Tornedalsskolanilla, kertoo Lappian ruotsalaisen rakennusalan ryhmän omaohjaaja, lehtori Rainer Kettunen.

Lukuvuosi 2019 - 2020 on ollut vauhdikas ja erilainen – kevät poikkeuksellinen, josta olemme oppineet paljon. Se oppi kantaa meitä tulevaisuudessa, luonnehtii kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja kevään tapahtumia.

- Koronapandemian alettua siirryimme nopeasti etäopiskeluun, etäopetukseen sekä pääosin myös etätyöhön ja edelleen elämme poikkeustilanteessa. Haluan lausua kiitokset opiskelijoillemme siitä, että etäopiskelu sujui erittäin hyvin. Opiskelijamme ovat opiskelleet uudella tavalla, kantaneet vastuuta itse omasta päivärytmistä ja etenemisestä sekä tuoneet esille tarpeita, joita hankalassa tilanteessa on tullut esille. Valmistuvat opiskelijat tekivät nopeita muutoksia opintojen loppuvaiheen suunnitelmiin ja suurimmalla osalla valmistumisetkin onnistuivat. Osalla valmistuminen siirtyy kuukauden pari, ollen jo kuitenkin hyvin lähellä. Suuri merkitys on ollut työpaikoilla ja työmailla, joissa poikkeusoloissakin työelämässä oppimista pystyttiin jatkamaan ja edistämään oppimista ja valmistumista. Lappian henkilökunta otti nopeasti uuden tilanteen haltuun. Uusien toimintatapojen ja sisältöjen rakentaminen ja tilanteen hallinta - sekä erittäin vahva opiskelijoistamme välittäminen ja yhteisten asioidemme hoitaminen tuottivat positiivisen tuloksen, jossa olemme nyt lukuvuoden päättyessä.

Lappialaiset juhlivat virtuaalipäättäjäisissä perjantaina 5.6.2020 klo 10 - 11.15 livestream-lähetyksessä Musiikkitalolla Torniossa. Lähetyksen voi katsoa myös jälkikäteen Lappian YouTube-kanavalta.

Lisätietoja

kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja, puhelin 040 537 0860

Lisätietoja: