Lappian kansainvälisyyshankkeet hyvässä vauhdissa

​​Lappian autoalan ja ranskalaisen Lycée Albert Einstein oppilaitoksen yhteistyö on hyvä esimerkki kahdenvälisestä hankkeesta, johon on saatu rahoitusta Euroopan Unionin Erasmus+ -hankkeesta ja Opetushallitukselta.

​Olemme saaneet Tulevaisuuden ammattilainen Pohjois-Suomessa, Erasmus+ KA1-hankkeen vuosille 2017 - 2019 (TAPS) hyvin päätökseen ja käytimme liikkuvuuksia 49, kun kokonaismäärä oli 52. Tämä oli hyvä suoritus. Kiitos teille kaikille siitä! Teen loppuraportin hankkeesta, jotta saadaan loppurahoitus Lappialle. Ilahduttavaa on ollut myös asiantuntijoiden aktiivinen osallistuminen liikkuvuusjaksoille.

Myös Lappian ja ranskalaisen Lycée Albert Einstein oppilaitoksen autoalojen välillä toteutettu Winter servicing, a way to boost self-confidence -hanke on saatu päätökseen ja siitä myös teen loppuraportin. Kokemukset Lappian opiskelijoille ja asiantuntijoille olivat todella arvokkaita. Hyvistä tuloksista innostuneena ranskalainen yhteistyöoppilaitos haluaa jatkaa hankeyhteistyötä, joten on suunnitteilla jatkoa.

Kanada- ja Venäjä-verkostojen toiminta jatkuu

 
Lukuvuonna 2019 - 2020 hankerahoitus jatkuu Kanada- ja Venäjä-verkostoille. Näiden toimintaohjelmasta tiedotan, kunhan asiat saadaan sovituksi. Syksylle Kanadaan toteutetuu ainakin autoalan opiskelijoiden vaihto Winnipegiin ja lähihoitajat matkaavat Torontoon. Muut sovitaan elokuussa. Venäjä-verkostossa syksylle on suunniteltu opintomatkoja Pietariin (matkailu- ja ravintola-ala). Myös tekniikan aloilta opintomatkat ovat mahdollisia.

EU-hankkeissa monille aloille liikkuvuusrahoitusta

 
Myös EU-hanke Path on saanut rahoituksen haetun mukaisesti eli 40 opiskelija ja 10 asiantuntijapaikkaa. Hanke on tarkoitettu kaikille aloille.
Hanke aloitetaan virallisesti elokuussa. Ensimmäiset vaihdot käynnistyvät syys-lokakuussa.

Vlogup eli sosiaali- ja terveysalan hanke jatkuu myös tänä lukuvuonna. Tähän on varattu 2 liikkuvuutta Lappialle.

ArteCult eli kulttuurialan hanke jatkuu samoin ja Lappialla siinä 4 opiskelijaliikkuvuutta ja 2 asiantuntijaliikkuvuutta.

Mobvet jatkuu vielä ensi lukuvuoden. Ja siinä toteutetaan aktiivisesti asiantuntijoiden Kv-valmennuksen kehittämistä.
 
Kv-tiimi kokoontuu 20.8. suunnittelukokoukseen, jossa sovitaan yhteisesti, miten hankkeiden osalta edetään.
 

Kiitokset teille kaikille hienosta yhteistyöstä ja jatketaan tänäkin lukuvuonna Lappian hyvää kansainvälisyystyötä kumppanuus- ja hankeverkostoissa.

Marja-Liisa Tyystälä
Kv-koordinaattori

 

vet_logo.jpg

 

 

Lisätietoja:
Tyystälä Marja-Liisa