Team Lappialle huippumenestys Taitaja2019-finaaleista

Taitaja2019 ammattitaidon SM-finaalit 21. - 23.5.2019 Joensuu.

Joukkueen johtaja Veijo Matalan ​Lappian lippu liehui korkealla, kun Team Lappia saavutti huippumenestyksen Joensuussa.

Ammattiopisto Lappiasta matkasi toukokuussa Joensuun Taitaja2019-finaaleihin yksitoista opiskelijaa, yhdeksässä lajissa, kisaamaan oman alansa Suomen mestaruudesta. Vuoden 2010 jälkeen tämä finaalipaikkamäärä oli paras tulos tällä vuosikymmenellä. Talonrakennuksen muuraus ja laatoitus kisassa sekä kondiittorikisassa Lappialla oli kaksi finalistia.

Team Lappia joukkue saavutti huippumenestyksen ja tuomisina oli 8 mitalia. Taitaja2019 -kisoista kultaa Saku Hurtig putkiasennus, hopeaa Arttu Koivisto sähköasennus, Valtteri Heinineva muuraus/laatoitus ja Henna Timonen kondiittori ja pronssia Iivo Setälä CAD-suunnittelu, Jeremias Karppinen muuraus/laatoitus, Henna Jylhänkangas kondiittori ja Iida Pallari ravintolakokki.

Team Lappia -joukkuetta on juhlittu palkitsemistilaisuudessa ruusuin ja stipendein.

Joukkueen johtaja Veijo Matala on liikuttunut joukkueen menestyksestä.

-  Lappian opiskelijoiden kasvanut kiinnostus Taitaja-kilpailuihin näkyi jo semifinaalivaiheessa, joihin osallistui 28 opiskelijaa 15 eri lajissa. Finaalipaikan saavuttaneet opiskelijat ovat Suomen parhaimmistoa omalla alallaan. Koko Team Lappia –joukkue oli motivoitunut ja sekä opiskelijat että valmentajaopettajat olivat satsanneet kisoihin valmistautumiseen. Tänä vuonna Lappian Taitaja-valmennustoimintaan palasi pari aiemmin mukana ollutta opettajaa ja myös pari uutta.  Hienoa, että kilpailutoimintamme vahvistuu, iloitsee Veijo Matala.

Opiskelija Márjá Guttormin video Team Lappiasta Huippujoukkue -videokisan parhaimmistoa


Taitaja2019-tapahtumassa järjestettiin oppilaitoksille myös videokilpailu kisajoukkueiden valmistautumisesta ja matkasta Joensuun finaaleihin. Lappia osallistui Taitaja2019 Huippujoukkue-videokilpailuun av-viestinnän opiskelija Márjá Guttormin toteuttamalla videolla, jonka valmistusta ohjasivat av-viestinnän opettajat Timo Kuusisto ja Jorma Vierelä. Kisan voitti Stadin ammattiopisto, jonka lisäksi Lappian ja rovaniemeläisen koulutuskeskus REDUn videot palkittiin.

Keminmaan keskuskoulun Team OWE kisasi Taitaja9-finaalissa


Lappian jäsenkuntien yläkoulujen joukkueista Keminmaan keskuskoulun joukkue Team OWE, Oili Holopainen, Wilma Tikkanen ja Emil Juntikka, kisasi Joensuussa Taitaja9 -finaalissa. Tänä vuonna pohjois-suomalainen joukkue ei päässyt kuuden joukkueen loppukilpailuun.

Tänä vuonna kisateemana oli ”Osaamisen iloa”. Taitaja2019 -tapahtuman kokonaisjärjestelyistä vastasi Pohjois-Karjalan kulutuskuntayhtymä Riveria yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tapahtuman suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka myös vieraili kilpailupaikoilla. Taitaja-toiminnan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Taitaja2020 -tapahtuman järjestää Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia yhteistyökumppaneineen 11.–14.5.2020.

Team Lappian sijoitukset Taitaja2019-finaaleissa

Sijoitus​laji​Kilpailija(t)​Valmentajaopettaja
​1. sija, kultaa​Putkiasennus​Saku Hurtig​Jyrki Holpainen
​2. sija, hopeaa​Sähköasennus​Arttu Koivisto​Kari Kenttä
​2. sija, hopeaa​Muuraus ja laatoitus​Valtteri Heinineva​Veijo Matala
​2. sija, hopeaa​Kondiittori​Henna Tolonen​Kristiina Pääkkö
​3. sija, pronssia​Kondiittori​Henna Jylhänkangas​Kristiina Pääkkö
​3. sija, pronssia​Muuraus ja laatoitus​Jeremias Karppinen​Veijo Matala
​3. sija, pronssia​Ravintolakokki​Iida Pallari​Jonni Flygare
​3. sija, pronssia​CAD-suunnittelu​Iivo Setälä​Jouko Raappana
​5. sija​Ilmastointiasennus​Toni Moilanen​Risto Kangas
​7. sija​Levy ja hitsaus​Teemu Jauhola​Aki Ojala
​8. sija​Maalaus ja tapetointi​Vilma Unga​Eero Kantolainen

Lisätietoja:
Matala Veijo