Vastavalmistunut - Hae syksyksi Erasmus -työharjoitteluun Kreikkaan tai Portugaliin!

Haku auki 20.8. saakka.

Ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille tarkoitetussa Ready for Life-harjoitteluohjelmassa voi nyt hakea ensimmäistä kertaa oman alan työharjoitteluun Kreikkaan ja Portugaliin.

Kreiikan ja Portugalin harjoittelujaksot ovat syksyllä 15.10.-16.12.2017. Kreikassa kohteena on Rethmynon kaupunki Kreetan saarella ja Portugalissa pohjoisessa sijaitseva Braga. Hakuaikaa on 20.8.2017 saakka.

Mikä on Ready for Life -työharjoittelu?


Ready for Life -ohjelmassa toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneet osallistuvat 4 - 12 viikon pituiseen tuettuun oman alan työharjoitteluun ulkomailla. Kreikan ja Portugalin jaksot ovat yhdeksän viikon kestoisia.

Portugali:
15.10.-16.12.2017 (1 viikon kielikurssi + 8 viikon harjoittelu)

Kreikka:
15.10.-16.12.2017 (1 viikon kielikurssi + 8 viikon harjoittelu)

Ohjelmaan osallistuville myönnettävä Erasmus+-apuraha kattaa valmennuksen, asumisen ja jakson alussa suoritettavan kohdemaan kielen kurssin lisäksi myös mm. maakohtaisen matka-apurahan. Tarkemmat tiedot aurahasta löydät Allianssin nuorisovaihdon nettisivuilta.
Harjoittelupaikat etsitään osallistujille etukäteen ennen jakson alkua koulutustaustan ja toiveiden mukaisesti. Harjoittelu on erinomainen tapa kerryttää oman alan työkokemusta heti valmistumisen jälkeen.

Kuka voi hakea mukaan?


Mukaan voivat hakea 18-35-vuotiaat, joiden valmistumisesta on ulkomaanjakson alkaessa kulunut alle vuosi. Lokakuussa 2017 alkavat jaksot sopivat erinomaisesti vuoden lopussa 2016 valmistuneille ja keväällä 2017 valmistuneille, mutta myös juuri ennen lokakuuta valmistuvat voivat hakea mukaan.

Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikilta aloilta valmistuneet. Hakijoiden tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta, joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella.

Valinnoissa etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla ei ole ollenkaan tai vähän aikaisempaa kansainvälistä kokemusta tai jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Aikaisemmalla opintomenestyksellä ei ole merkitystä valinnoissa.

Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life-ohjelma saa rahoituksensa Erasmus+ ammatillisen koulutuksen ohjelmasta.

Lisätietoja ja hakuohjeet


Lisätiedot ja hakuohjeet nettisivuilta.


Materiaalipyynnöt sekä lisätietoja ohjelmasta myös sähköpostitse elli.keranen(at)alli.fi ja puhelimitse 044 416 5209.


Alustavat valinnat ilmoitetaan hakijoille hakuajan päätyttyä viikolla 35.

Lisätietoja:
Tyystälä Marja-Liisa