Lappiasta yhteishaun 2018 valintakirje yli 500 uudelle opiskelijalle

Lappian lukuvuosi 2018 - 2019 alkaa kaikille opiskelijoille torstaina 2.8.2018 klo 9.

​Ammattiopistojen ja lukioiden kevään 2018 yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistiin eilen 14.6. Ammattiopisto Lappiasta lähti eilen 533 valintakirjettä ja lisäksi oppilaitos julkaisi verkkosivuilla valitut opiskelijat, jotka ovat antaneet nimensä julkaisuluvan.

Opiskelupaikan vastaanottoilmoitus on palautettava ammattiopistoon viimeistään 28.6.2018. Jos hakija ei saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa, opiskelupaikkaa voi hakea jatkuvan haun kautta suoraan oppilaitokseen. Lappian haku- ja opintotoimisto Torniossa palvelee koko kesän ja lisätietoa saa oppilaitoksen nettisivulta.

- Lappian tämän kevään yhteishaussa oli positiivinen vire ja ensisijaisia hakijoita oli merkittävästi enemmän kuin viime vuonna. Tämä näkyy nyt valittujen opiskelijamäärässä. Jatkuvan haun kautta tulee koko ajan hakemuksia ja myös nyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea jatkuvassa haussa. Opintojen aloitus jatkuvassa haussa on joustavaa, toteaa kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja.

Lappian uudet koulutusavaukset logistiikka Kemin toimipaikassa ja turva-alan koulutuksen käynnistäminen Rovaniemellä kokosivat hyvin hakijoita eri puolilta Lappia. Tekniikan aloilla hyvä työllistymistilanne näkyy mm. prosessi-, kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkö- ja automaatio-alojen kiinnostuksena. Ilahduttavaa on myös Louen toimipaikan maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskuksen vetovoima.

Lappian lukuvuosi 2018 – 2019 alkaa sekä aloittaville että jatkaville opiskelijoille torstaina 2.8.2018 klo 9 kaikissa toimipisteissä Kemissä, Tervolan Louella, Torniossa ja Muoniossa.

 

Lisätietoja:
Lilja Virpi