ArcticSkills 2018 -ammattitaitokilpailu Lappian Tornion kampuksella

Järjestyksessään kolmannet ArcticSkills 2018 –kisat käydään Torniossa 17. – 18.4.2018.

​Tämän vuotiset kisat ovat paitsi kilpailevien opiskelijoiden, opettajien, jotka vastaavat omien opiskelijoiden valmennuksesta ja kisatehtävistä, myös koko Lappian yhteinen osaamisen näyttö!

Aiemmat kisat on järjestetty 2016 Norjan Kirkkoniemessä ja 2017 Venäjällä Murmanskissa. Barentsin alueen, pohjoisen Suomen (Inari, Rovaniemi, Tornio), Ruotsin (Haaparanta), Norjan (Kirkkoniemi, Alta, Kautokeino, Vardö) ja Venäjän (Murmansk, Taimyr) ammatillisten oppilaitosten opiskelijat kilpailevat 14 lajissa – autokorinkorjaus, autonasennus, hoito ja huolenpito, hitsaus, hiusmuotoilu, kokkaus, maalaus, putkiasennus, poronhoito, raskaskoneiden kuljetus, saamekäsityöt, sähköasennus, talonrakennus/kirvestyöt ja tietojenkäsittely. Yhteensä kilpailijoita on 48. Ensimmäistä kertaa kisoissa on mukana kilpailijoita Ruotsin Haaparannalta ja Rovaniemeltä.

Kisapaikat ovat Tornion kampusalueella eri alojen oppimisympäristöissä. Joukkueiden, kisadelegaatioiden, Lappian omien opiskelijoiden lisäksi odotamme Tornion kampukselle runsaasti mm. kutsuvieraita ja paikallisten yläkoulujen oppilaita. Tilaisuus on avoin myös yleisölle.

Ohjelma – aikataulu


Tiistai 17.4.2018

· klo 18 – 19 Avajaiset, Lappian Musiikkitalo, Etappitie 6, Tornio | Katso livestriimi


Keskiviikko 18.4.2018

· klo 8.30 – 15 Kilpailut eri alojen kampusalueella eri alojen oppimisympäristöissä

· klo 17.30 – 18.30 Palkintojen jako ja päättäjäiset, Lappian Musiikkitalo, Etappitie | Katso livestriimi

 

Arctic Skills kartta_ilmanQR.png

 

Lisätietoja:
Päivärinta Antti