Haku Allianssin nuorisovaihdon kesän ohjelmiin on alkanut

Tänäkin kesänä Allianssin nuorisovaihdon kautta voi lähteä maailmalle esimerkiksi vapaaehtoistyöhön tai työharjoitteluun lähes 60 eri maahan.

​Ohjelmat kestävät parista viikosta muutamaan kuukauteen ja valikoima koostuu yli 1700 erilaisesta projektista. Ohjelmiin voi tutustua lisää Allianssin nettisivuilla sekä tapaamalla heidät kevään mittaan eri tapahtumissa.

Haku kesän Ready for Life –työharjoitteluihin alkaa 26.3.

Ready for Life on Erasmus+ -tuettu työharjoittelu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Jokaiselle hakijalle tarjotaan ohjelmassa koulutusta vastaava harjoittelupaikka. Kesän jaksot alkavat kohdemaasta riippuen 3.6.-1.7. välillä ja kestävät 4-12 viikkoa. Harjoittelun voi suorittaa Espanjassa, Kreikassa, Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Portugalissa tai Irlannissa.

Eramus+ -tuki kattaa lähtijävalmennuksen ja ohjemateriaaleja, sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujan maksettaviksi. Lisätietoja ohjelmasta nuorisovaihdon nettisivuilla.

Vapaaehtoisleireiltä taskut täyteen ikimuistoisia kokemuksia ja innostusta kansainvälistymiseen 

Haku kesän vapaaehtoisprojekteihin on nyt alkanut ja ohjelma on päivitetty hakukoneeseen.  Vapaaehtoisprojektit kestävät parista viikosta muutamaan kuukauteen ja niissä työskennellään yleishyödyllisissä tehtävissä yhteistyössä paikallisen yhteisön ja muiden kansainvälisten vapaaehtoisten kanssa. Tehtäviä on tarjolla monipuolisesti: vapaaehtoiset voivat auttaa esimerkiksi festivaalien tai taidenäyttelyn järjestämisessä, luonnonsuojeluprojektissa, rakennusten kunnostustehtävissä tai järjestää aktiviteetteja lapsille ja nuorille.

Vapaaehtoisprojekteihin osallistuminen on loistava tapa päästä jakamaan kokemuksia ja oppimaan kansainvälisessä työyhteisössä, sukeltaa paikalliseen kulttuuriin pintaa syvemmälle ja kehittää henkilökohtaisia valmiuksia. Aiempaa työkokemusta ei yleensä tarvita, vaan innostunut ja motivoitunut asenne riittää. Vapaaehtoisille tarjotaan projekteissa majoitus ja ylläpito eli Allianssin nuorisovaihdon 150 euron sijoitusmaksun lisäksi lähtijän kustannettavaksi jäävät usein vain matkat. Tarjolla on omia projekteja myös 16-17 -vuotialle! 

Allianssin nuorisovaihdon Kesäksi maailmalle -infotilaisuus Helsingin Ohjaamossa 21.3.

Allianssin nuorisovaihto järjestää Helsingin Ohjaamossa 21.3. klo 17-19 Kesäksi Maailmalle-infotilaisuuden, jossa kerromme kesän eri ohjelmavaihtoehdoista. Paikalla on myös kauttamme maailmalla olleita kertomassa kokemuksistaan vapaaehtoistyössä tai työharjoittelussa ja antamassa vinkkejä kansainvälistymiseen.

Ohjaamo sijaitsee Kampin metroaseman vieressä osoitteessa Fredrikinkatu 48. Tervetuloa tapaamaan meitä ja juttelemaan kansainvälistymismahdollisuuksista!

Lisätietoja:
Tyystälä Marja-Liisa