Opiskelijat toimivat monipuolisissa tehtävissä Autopalvelu Ojanperällä

Yrittäjä odottaa opiskelijoilta kiinnostusta ja oma-aloitteisuutta työhön.

​Yrittäjä Arvi Ojanperä, työpaikkaohjaajana toiminut Jesse Alioravainen, datanomiopiskelija Kaapo Martimo ja lehtori Jonne Miettunen ovat tyytyväisiä työpaikalla tapahtuvan oppimisen tavoitteiden toteutumiseen.

​Lappia datanomiopiskelija Kaapo Martimo ja merkonomiopiskelija Eetu Kunnari ovat suorittaneet työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakson Autopalvelu Ojanperä Oy:n Kemin ja Tornion liikkeissä.

- Kaapo Martimo on nyt opiskellut ja antanut näytön työpaikalla Palvelujen käyttöönotto ja tuki –tutkinnon osasta. Hän on erityisesti toteuttanut yrityksen verkkokaupan päivittämistä sekä ollut mukana tavaran vastaanottamisessa, paketoinnissa, lähettämisessä. Yrittäjä kaipasi nimenomaan apua verkkokaupan päivittämiseen, hallinnointiin ja uutta osaamista sähköiseen kaupankäyntiin yrityksen työntekijöille. Eetu Kunnari on suorittanut Ojanperällä Visuaalisen myyntityön, Kaupan palvelun ja myynnin sekä Tuoteneuvonnan työtehtäviä, kuten tuotteiden esillepanoa, tuotevastuualueesta huolehtimista, kassatyöskentelyä ja tuotteiden esittelyä asiakkaille ja antanut näistä näytöt, kertovat opiskelijoiden ohjaavat opettajat lehtori Jonne Miettunen ja opettaja Ulla Vaara.

Kaapo Martimon työpaikkaohjaajana Tornion myymälässä on toiminut Jesse Alioravainen ja Eetu Kunnarin ohjaajina Kemin myymälässä Jarkko-Matti Kulju ja Torniossa Pekka Angeria.

- Aloituspalaverissa sovimme opiskelijoiden ja opettajien kanssa tavoitteet ja työpaikalla oppimisen sisällöt. Opiskelijoiden ohjaamiseen ovat osallistuneet Tornion ja Kemin myymälöiden työntekijät varsinaisten työpaikkaohjaajien lisäksi. Opiskelijat ovat sopeutuneet hyvin työyhteisöön ja jaksolle asetetut tavoitteet on saavutettu, kertoo Jesse Alioravainen.

Yrittäjä Arvi Ojanperä korostaa opiskelijoiden oikeaa asennetta työhön.

- On erittäin tärkeää, että työpaikalle oppimaan tuleva opiskelija on kiinnostunut ja oma-aloitteinen ja että hänellä on alan perusosaaminen kunnossa. Vaikka meilläkin työpaikkaohjaajien lisäksi käytännössä koko henkilöstö osallistuu opiskelijoiden ohjaamiseen, on työajan resursointi haastavaa, jos opiskelija ei kykene itsenäiseen työskentelyyn.

Arvi Ojanperä haluaa, että työpaikoilla tapahtuvaa oppimista suunnitellaan yrityksen tarpeiden ja liiketoiminnan pohjalta.

- Yrityksessämme hyödynnämme alan uusinta tietotekniikkaa ja panostamme jatkossakin sähköisen kaupankäynnin kehittämiseen. Tarvitsemme nykyisen ammattitaitoisen henkilöstön lisäksi myös uusia osaajia. Meillä on ollut opiskelijoita ennen ja myös jatkossa otamme avoimin mielin nuoria oppimaan ja tarjoamme myös työpaikkoja, korostaa Ojanperä.

Kaapo Martimo ja Eetu Kunnari valmistuvat Ammattiopisto Lappiasta kevään aikana. Kaapo toivoo työllistyvänsä heti opintojen jälkeen ja Eetulla on tavoitteena vähintäänkin kesätyöpaikka. Ensi vuoden alussa he aloittavat varusmiespalvelun. Tulevaisuuteen Eetu Kunnari on jo miettinyt jatko-opintoja ammattikorkeakoulussa.

Työpaikkaohjaaja Jesse Alioravainen ja merkonomiopiskelija Eetu Kunnari kertovat, että myyntityö, tuoteneuvonta ja -esittely asiakkaille vaatii monipuolista osaamista.

Ojanperä_Alioravainen_Eetu Kunnari.jpg

Autopalvelu Ojanperä Oy

· Konserni: Autopalvelu Ojanperä Oy, Kemin Autopalvelu Oy, Lapin  
  Varaosapalvelu Oy Rovaniemi, Auto Ojanperä Bildelar Ab, Arvidsjaur Bildelar Ab
· 1984 perustettu perheyhtiö, myymälät Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä
· 1999 sisaryhtiö Auto Ojanperä Bildelar Ab Norrbottenissa, Luulajassa
· 2016 laajeni Ruotsissa Bodeniin
· Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 ylitti 10 milj. euroa.
· Yhtiöissä työskentelee yli 30 autotarvikealan ammattilaista

 

Lisätietoja:
Miettunen Jonne