Liiketalouden opiskelijat järjestivät Nuori Yrittäjyys -tapahtuman Torniossa

Tapahtumassa oli mukana Haaparannan Tornedalsskolanin opiskelijoita esittelemässä omia yrityspalvelujaan sekä Rajaneuvonnan asiantuntijoita kertomassa yrittäjyydestä

​Liiketalouden opiskelija Santeri Laine esittelemässä makusiirappeja.

​Keskiviikkona 31.1. järjestetty NY -tapahtuma toi Tornioon Ammattiopisto Lappian ja Tornedalsskolanin opiskelijoita kertomaan omista yrityksistään ja yritystoiminnastaan.

Ammattiopisto Lappia on mukana valtakunnallisessa NY vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Alueellinen yhteistyö Haaparannan Tornedalsskolanin kanssa on luonut rajanylittävän kumppanuuden.

- Haaparannalla on kokemusta Nuori Yrittäjyys -ohjelmasta jo monia vuosia. Yhteistyö heidän kanssa on ollut tosi hyvä juttu, olemme saaneet vinkkejä ja jakaneet ideoita toisillemme. Pääsemme myös tutustumaan alueelliseen NY -kilpailuun Ruotsin Luulajaan. Lappia on mukana ensimmäistä vuotta NY -ohjelmassa. Opettaja Raija Paasimaa kertoo.


Tornedalsskolanin opiskelijat Milla Taipaleensuu, Ebba Korva ja Julia Ejdemo ovat tyytyväisiä, että nuoret pääsevät itse näkemään yritystoimintaa käytännössä.

- Meillä on useampi yritys. HappyBag UF tarjoaa ekologisia kerrätyskangaskasseja. Vi Fixar UF tarjoaa palveluitaan tarvitseville vanhuksille lumitöistä kaupassa käyntiin.

- Kierrätyskangaskassit on tehty kotitekoisesti vanhoista verhoista.

 

Raija Paasimaa toivoo NY -toimintaa Lappian eri aloille.

- Nuoret rohkaistuvat ja saavat itseluottamusta. He oppivat yrittäjyyden elementtejä.

Lisätietoja:
Paasimaa Raija