Kemin Karihaaran koulun joukkue kevään Taitaja9-finaaliin Tampereelle

Taitaja-finaali Tampereella 14. – 17.5.2018.

​Kemin Karihaaran koulun joukkue Lilja Ylitalo, Venla Väisänen ja Ronny Brännkärr nähdään Taitaja9-finaalissa Tampereella.

​Pohjois-Suomen Taitaja9 -aluekilpailu käytiin 18.1.2018 Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion yksikössä. Oulun aluekilpailun neljä parasta joukkuetta jatkavat toukokuussa pidettävään valtakunnalliseen Taitaja9-finaaliin, joka käydään Taitaja 2018-tapahtumassa 14. – 17.5.2018 Tampereella.

Taitaja9-finaaliin Tampereelle matkaavat

- Tuupalan koulun joukkue Kuhmosta Juuso Palso, Lotta Karppinen ja Kalle Piirainen

- Karihaaran koulun joukkue Kemistä Lilja Ylitalo, Venla Väisänen ja Ronny Brännkärr

- Kuivaniemen koulun joukkue Henna-Maaria Hyry, Inka Klasila ja Oskari Hyry

- Ruukin peruskoulun joukkue Viljami Kantola, Aapo Terho ja Anneli Kinnunen

Oulun aluekilpailuun osallistui 25 joukkuetta Pohjanmaalta, Länsi-Lapista ja Kainuusta. Länsi-Lapista Oulussa oli kisaamassa 7 joukkuetta, jotka olivat raivanneet tiensä aluekilpailuun Ammattiopisto Lappian Kemin ja Muonion paikalliskilpailuista.

Taitaja9 on hyväntuulinen ja reipas kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7. – 9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisalla halutaan innostavalla tavalla nostaa kädentaitoa vaativien alojen, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden, tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattioppilaitosten ja yritysten välillä. Paikallis- ja aluekilpailut järjestetään ympäri Suomea eri ammattioppilaitoksissa.

Lisätietoja Oulun Taitaja9-aluekilpailusta
Ammattiopisto Lappia, Viestintäsuunnittelija Jenni Ranta, puh. 040 773 5889
Kemin Karihaaran koulun opinto-ohjaaja Mervi Matinlauri, puh. 040 836 1906

Lisätietoja:
Ranta Jenni