Lähihoitajaopiskelijat järjestivät Suomi100-juhlan Kemin palvelukoti Iltaruskossa

Suomi100-juhla Kemin palvelukoti Iltaruskossa 14.11.2017.

​Lähihoitajaopiskelijat Heidi Hyttinen ja Melina Kolmonen ja juhlaväki kohottivat maljan Suomelle. Melina Kolmonen lausui juhlassa Pertti Mäenpään runon Kuudes joulukuuta.

​Ammattiopisto Lappian lähihoitajaopiskelijat Heidi Hyttinen, Melina Kolmonen, Sulalida Jäärni, Johanna Ruikkala, Osmo Ruisaho ja Marita Tikkala vanhustyön osaamisalalta järjestivät Suomi100 –juhlan Kemin palvelukoti Iltaruskon asukkaille. Juhlaan oli kutsuttu vieraiksi Haaparannan palvelukoti Lundenin asukkaat ja henkilökunta.

- Ideoimme juhlan tämän syksyn työssäoppimisen jakson aikana. Toimintamme tavoitteena oli parantaa Iltaruskon asukkaiden elämänlaatua ja tuoda mielekkyyttä ja iloa arkeen. Lisäksi tavoitteenamme oli oppia tukemaan ja arvioimaan asukkaiden toimintakykyä monipuolisesti. Olemme järjestäneet mm. laulu- ja pelihetkiä, ulkoilua ja asukkaiden ilona kävi myös kaksi koiravierasta. Suomi100-juhlassa halusimme muistaa näitä tärkeitä ikäihmisiä ja viettää mukavan päivän yhdessä, kertoo lähihoitajaopiskelija Heidi Hyttinen.

Opiskelijat saivat juhlajärjestelyihin tukea kemiläisiltä yrityksiltä Jäärni Metalli Oy:ltä, Pulla-Jussi Ky:ltä, Linja-Kukka Oy:ltä sekä Pohjan mieslaulajien kuorolta ja Ammattiopisto Lappian ravintola-alalta.

- On hienoa, että on hyviä ihmisiä, jotka haluavat toimia ja osallistua yhteisen hyvän vuoksi, kiittää Heidi Hyttinen tukijoita koko järjestävän opiskelijaryhmän puolesta.

Palvelukoti Iltaruskon osastonhoitaja Merja Orre-Sillanpää on tyytyväinen palvelukodin ja oppilaitoksen yhteistyöhön.

- Meillä on toimiva ja syvälle juurtunut yhteistyö Lappian vanhustyön opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat ovat meillä työssäoppimassa ja tekevät myös tällaisia erityisprojekteja, joista saamme virkistystä sekä asukkaille että henkilöstölle. Olemme jo suunnitelleet Lappian sosiaali- ja terveysalan vanhustyön opettajien Anna-Leena Junes- Heralan ja Viena Hakson kanssa ensi kevään opiskelijoiden työelämäjaksoja. Ammatillisen koulutuksen uudistus tulee näkymään myös Iltaruskon toiminnassa. Me haluamme edelleen jatkaa opiskelijoiden ohjaamista ja perehdytystä. Näihin haasteisiin valmistaudumme yhteistyössä Lappian opettajien kanssa, kertoo Orre-Sillanpää.

Palvelukoti Iltaruskon Suomi100-juhlaan saapui vieraita Haaparannan Lunden-hoivakodista. Lappian opiskelijoita on ollut työelämäjaksoilla myös Haaparannalla. Osastonhoitaja Vuokko Näätsaari kertoo, että yhteistyötä on tehty Lappian vanhustyöntoimijoiden kanssa vuodesta 2014 alkaen.

Opiskelijat olivat koristelleet palvelukodin yhteiset tilat Suomi100-teeman mukaisesti juhlavasti. Asukkaille ja vieraille tarjottiin kakkukahvit ja juhlassa esiintyi Pohjan mieslaulajien vahvistettu kvartetti Matti Adolfsenin johdolla.

Näätsaari_Junes Herala_Orre Sillanpää uutiskuva.jpg     
 Haaparannan palvelukodin Vuokko Näätsaari, Lappian Anna-                 
 Leena Junes-Herala ja Iltaruskon Merja Orre-Sillanpää liputtavat          
 rajat ylittävälle yhteistyölle.

Pohjanmieslaulajat Iltaruskossa uutiskuva.jpg
 Pohjanmieslaulajien vahvistettu kvartetti ilahdutti juhlaväkeä 
 suomalaisin sävelin, johtajana Matti Adolfsen.

 

Lisätietoja:
Junes-Herala Anna-Leena