Nuori yrittäjyys –ohjelma starttasi Tornion ja Haaparannan oppilaitosten yhteistyönä

Lappia ja Tornedalsskolan tekevät rajatonta yhteistyötä.

​Tornedalsskolanin opettajat ja rehtori Peter Mariin olivat Lappiassa suunnittelemassa lappialaisten kanssa toimintaa lukuvuoden ajalle.

Ammattiopisto Lappia on mukana valtakunnallisessa NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa ja tekee alueellista yhteistyötä Haaparannan Tornedalsskolanin kanssa. Lappian opettaja Raija Paasimaa kertoo, että Lapista ei ole mukana muita toisen asteen ammatillisia oppilaitoksia, joten luonteva rajanylittävä yhteistyö ja kumppanuus syntyi Tornedalsskolanin kanssa. Haaparantalaiset ovat olleet pitkään mukana Ruotsin Nuori Yrittäjyys-ohjelmassa.

Käytännön yhteistyö alkoi Tornedalsskolanin järjestämässä Mini UF (Ung Företagsamhet) -tapahtumassa, johon Lappian NY-toiminnassa mukana olevat opiskelijat ja opettajat oli kutsuttu. Lappiasta oli mukana merkonomiopiskelijoita ja alojen opettajia. UF Norbotten/Luleå:n järjestämä tilaisuus oli Haaparannalla Folkets Husilla 29. – 30.8.2017. Merkonomien lisäksi myös Lappian artesaaniopiskelijat osallistuvat NY-toimintaan.

Mikä NY-ohjelma on?

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelma, jota toteutetaan oppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Ohjelma on osa oppilaitoksen opetusta. Ohjaavan opettajan tehtävänä on toimia sparraajana ja tarvittaessa auttaa NY-yrittäjiä eteenpäin.

Opinto-ohjelmassa NY-yritys perustetaan lukukauden, lukuvuoden tai kalenterivuoden ajaksi. Oppijat käyvät ohjelman aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen.

Lappian ja Tornedalsskolanin yhteistyö näkyy erilaisissa tapahtumissa

Oppilaitokset järjestävät useita tapahtumia, joissa NY-yrittäjät esittelevät ja myyvät omia tuotteita ja palveluja. Ensimmäinen tapahtuma on Lappian järjestämä Lappia 10 v. koulutusmessut elämystehdas Lapparissa 18.11.2017. Haaparannalla tapahtumat käynnistyvät Joulumessuilla.

Lisätietoja:
Laihinen Sanna