Lappian uusi yhtymävaltuusto aloitti toimikauden 2017 - 2021

Yhtymävaltuuston kokoonpano uudistui merkittävästi.

​Muoniolainen Matti Myllykangas ja kemiläinen Veikko Kumpumäki toimivat Lappian yhtymävaltuuston puheenjohtajistossa kaksi vuotta.

​Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian jäsenkuntien kunnanvaltuustot ovat valinneet Lappian yhtymävaltuustoon jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet kunnanvaltuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi.

Lappian yhtymävaltuuston kokoonpano uudistui vaikuttavasti, sillä 29 varsinaisesta jäsenestä 23 on uusia ja edellisellä kaudella varsinaisena jäsenenä toimineista jatkaa 6 valtuutettua.

Yhtymävaltuusto valitsi puheenjohtajistoonsa kaksivuotiskaudeksi puheenjohtajaksi Veikko Kumpumäen Kemistä, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Matti Myllykankaan Muoniosta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Sirpa Uusitalon Keminmaasta.

Valtuuston puheenjohtajiston Veikko Kumpumäki ja Matti Myllykangas totesivat, että vaikka ammatillisen koulutuksen haasteet jatkuvat reformin ja uuden rahoitusmallin tullessa voimaan Lappialla on oiva ja oikea tavoite tarjota edelleen laadukasta koulutusta nuorille sekä huolehtia aikuisten ja työelämän osaamistarpeista.

Puheenjohtajat Kumpumäki ja Myllykangas olivat tyytyväisiä valtuuston kokoonpanoon, jossa oli paljon uusia edustajia, joilla he toivoivat olevan tuoretta näkemystä ja annettavaa valtuustotyöhön. Lappian yhtymävaltuustossa pitkään toimineet Kumpumäki ja Myllykangas korostivat valtuuston hyvää henkeä ja neuvottelukulttuuria.

- Johtuneeko tästä Ruotsin rajan läheisyydestä, että valtuustossa on osattu neuvotella ja diskuteerata asioista siten, että päätökset on tehty yksimielisesti.

Veikko Kumpumäki korosti vielä, että laajan toiminta-alueen koulutustarpeet on pystytty toteuttamaan ja jatkossakin koko maakunnalle on tärkeää, että Lapissa säilyy vähintään kaksi koulutuksenjärjestäjää.

Jäsenkuntien edustajat Lappian yhtymävaltuustossa


Uudet kemiläiset valtuutetut ovat Pertti Henttinen, Iina Luosujärvi, Sami Zerni, Essi Pietilä ja Kari Filpus.  Lappian valtuustossa Kemin edustajina jatkavat Ritva Sonntag, Marja-Leena Laitinen ja Veikko Kumpumäki.  

Keminmaan uusina valtuutettuina aloittavat Sirpa Uusitalo, Auli Tasala ja Pauli Ylipelto.

Muonion uutena edustajana aloittaa Pekka Veisto ja valtuutettuna jatkaa Matti Myllykangas.

Pellon kunnasta uusina valtuutettuina aloittavat Kaisu Laitamaa ja Piia Kilpeläinen-Tuoma.

Simolaiset Tuomo Leinonen ja Elina Kumpuniemi ovat molemmat uusia valtuuston jäseniä.

Tervolan uutena edustajana Lappian valtuustossa aloittaa Hanna Pesonen ja valtuustotyötä jatkaa Raimo Puikko.

Tornion valitsemat edustajat Teemu Kalliokoski, Tero Ruokanen, Päivi Pukero, Laura Kuismanen, Katariina Petäjämaa, Sini Felipe sekä Jyrki Risto ovat kaikki uusia varsinaisia jäseniä. Edellisistä torniolaisista valtuutetuista jatkaa vain Olavi Stoor.

Ylitornion edustajina Lappian valtuuston varsinaisina jäseninä aloittavat Aino Kurtti ja Katja Tuukkanen. 

Yhtymävaltuusto valitsi Lappian yhtymähallituksen jäsenet kahdeksi vuodeksi


Lappian yhtymähallituksen puheenjohtajana aloittaa torniolainen Pasi Pigg ja varapuheenjohtaja kemiläinen Sisko Korrensalo. Yhtymähallituksen jäseniksi valittiin Olavi Stoor ja Martti Rauhala Torniosta, Hilkka Halonen ja Kalle Helske Kemistä, Risto Kuusijärvi Pellosta, Teija Kannala Ylitorniolta, Maritta Rissanen Simosta, Aila Kuha Keminmaasta sekä Raimo Puikko Tervolasta. 

Yhtymähallitus kokoontuu ensimmäiseen kokoukseen 31.8.2017.
 

Lisätietoja:
Lilja Virpi