Lappia palkitsi Taitaja- ja ArcticSkills-kilpailijat ruusuin ja stipendein

Kiitos Team Lappian opiskelijoille!

<p>Johanna Heikka, Tuomas Huotari, Saara Ämmänpää, Aleksi Orasvuo, Ella Harju ja Eveliina Pränni palkitsemistilaisuudessa.</p>

Team Lappia joukkueiden yhteistä palkitsemistilaisuutta juhlistettiin kakkukahveilla ja kilpailijat palkittiin ruusuin ja stipendein.​

Lukuvuoden 2016 - 2017 ammatillisen koulutuksen kisarupeama päättyi Taitaja2017 Helsinki -tapahtumaan, joka järjestettiin 15. - 18.5.2017 Messukeskuksessa. Omien alojensa Suomen kahdeksan parhaan joukossa lähihoitajaopiskelija Johanna Heikan sijoitus oli neljäs ja turvallisuusalan opiskelija Miina Santamäen viides.  

Aiemmin huhtikuussa Lappian opiskelijat menestyivät ArcticSkills Murmansk 2017 ammattitaitokilpailussa Venäjällä. Putkiasentaja Matias Goman saavutti kultaa, sähköasentaja Aleksi Orasvuo, lähihoitaja Saara Ämmänpää ja kokki Ella Harju hopeaa ja pronssia autonasentaja Tuomas Huotari sekä parturi-kampaaja Eveliina Pränni.

Rehtori Virpi Lilja kiitti niin kilpailijoita ja valmentajaopettajia.

- Rehtorina olen ylpeä teistä kaikista. Ammatillisen koulutuksen kilpailut niin Taitaja- kuin ArcticSkills-kisatkin ovat mahdollisuuksia, joissa näytään ja kuulutaan. Te olette edustaneet Ammattiopisto Lappiaa esimerkillisellä tavalla. ArcticSkills 2017 Murmanskin kisoihin osallistuneet saivat ainutlaatuisen kisamatkan kokemuksia ja osaamista, jota ei ole kenelläkään muulla. Taitaja-finaalit Helsingissä olivat laajuudessaan ennennäkemättömät, mistä kertoo yksistään jo kisapäivien aikana saavutettu lähes 100 000 kisavieraan määrä.

Molempia Team Lappia joukkueita luotsanneet Veijo Matala ja Pia Niemi korostivat, että on helppo käydä kilpailemassa joukkueiden kanssa, joissa kaikki pitävät kiinni sovituista asioista. Perusasioiden tuleekin olla kunnossa, että kestää ja jaksaa kilpailuissa syntyvän jännityksen, tunteiden vuoristoradan niin kilpailijana kuin valmentajana. Loppulauseena molemmilta kisamatkoilta voidaan todeta:

- Hei, tästä oppii!

Lisätietoja:
Lilja Virpi