Asuminen

Asuminen​

Voit hakea asuntoa opintojesi ajaksi joko Lappian omista asuntoloista, yksityisistä opiskelija-asuntoloista tai yksityisiltä asuntomarkkinoilta. Lappialla on kalustettuja opiskelija-asuntoja Torniossa, Louella ja Muoniossa.

Lappian opiskelija-asunnoissa asuvilta opiskelijoilta ei peritä vuokraa. Opiskelijat asuvat pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa, joissa on minikeittiö, wc ja peseytymistilat. Asuntoloissa työskentelee asuntolaohjaajia, jotka ohjaavat opiskelijoita asumiseen, elämiseen ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Tutustu asuntoloiden järjestyssääntöihin.

Kemin vapailla markkinoilla olevia asuntoja voit tiedustella Kiinteistö Oy Itätuulelta.

Kulkuyhteydet paikkakuntien välillä ovat hyvät. Katso lisätietoja Meri-Lapin joukkoliikenteestä. Bussiaikataulut näet Matkahuollon sivuilta.

 

 

Tornio

 

 

 

Torniossa on neljä eri asuntolaa. Kauppakadun asuntolassa on 154 vuodepaikkaa. Kahden hengen huoneissa on oma suihku, WC ja minikeittiö. Alakerrassa on pyykkitupa, saunat, kuntosali, biljardihuone, karaokehuone, elokuvahuone ja tietokone/TV-huone.

Seminaarinkadun soluasuntolassa on 44 vuodepaikkaa. Kolmen hengen soluissa (1 hlö/huone) on yhteinen olohuone, keittiö, suihku ja WC. Alakerrassa on pyykkitupa ja saunat.

Seminaarinkadun "Wanhassa" asuntolassa on 28 vuodepaikkaa kahdessa kerroksessa pääosin yhden hengen huoneissa. Molemmissa kerroksissa on yhteinen keittiö ja oleskelutila. Yläkerran huoneissa on oma suihku ja WC, alakerrassa suihkut ja WC:t ovat yhteiset. Kellarikerroksessa on pyykkitupa ja sauna.

Keskikadulla sijaitsevassa Tipulassa on 27 vuodepaikkaa, joista kolme on kahden hengen solua ja muut ovat yksiöitä. Jokaisessa huoneistossa on oma minikeittiö, suihku ja WC. Asuntolassa on myös pyykkitupa ja saunat.

Asuntohakemus

Yhteyshenkilöt

Asuntolaohjaaja Minna Wolff, puh. 040 706 3532, minna.wolff(at)lappia.fi

Asuntolaohjaaja Maria Granfors, puh. 040 706 3532, maria.granfors(at)lappia.fi

Asuntolaohjaaja Anni Rajala, puh. 040 706 3532, anni.rajala(at)lappia.fi

Asuntolaohjaajat tiedottavat opiskelijoita myös Facebookissa!

Tornion vapailla markkinoilla olevia opiskelija-asuntoja voit tiedustella Tornion Krunnista ja Orava Asuntorahastolta.

 

Loue

Louen opiskelija-asuntolassa on yhteensä 105 vuodepaikkaa. Asuntola koostuu seitsemästä soluasunnosta ja kolmesta isommasta asuinyhteisöstä. Solut ovat pääasiassa kahden hengen huoneita, joissa on yhteiset keittiö, WC ja suihkutilat. Huoneiden vakiovarustukseen kuuluu sänky, ikkunaverhot, pöytä, tuoli ja vaatekaappi. Huoneisiin voi tuoda omia tavaroita kohtuullisesti viihtyvyyttä lisäämään.

Iltaisin asuntolan toiminnasta vastaa vapaa-ajan ohjaaja yhdessä opiskelijoiden kanssa. Yhteisissä tiloissa pelaillaan, leivotaan, lauletaan karaokea, katsotaan elokuvia ja järjestetään teemajuhlia.

Kauniissa maalaisympäristössä on ilo lenkkeillä, ratsastaa tai ajaa hevosella sekä kouluttaa ja treenata koiria niihin tarkoituksiin rakennetuilla alueilla. Toimipisteen lähellä sijaitseva Kätkävaara tarjoaa upean ympäristön ympärivuotiseen retkeilyyn, patikoimiseen, hiihtämiseen ja kaikenlaiseen ulkona liikkumiseen. Louella syksyn perinteisiin kuuluukin uusien opiskelijoiden retki Kätkävaaraan, jossa tutustutaan paremmin uusiin opiskelukavereihin ja opettajiin.

Yhteyshenkilö

Asuntolanohjaaja Markku Jaako, puh. 050 310 9512, markku.jaako(at)lappia.fi

 

Muonio

Muonion_asuntola.jpg 

Muonion toimipisteen läheisyydessä sijaitsee useita erityyppisiä asuntoloita soluasunnoista yhden hengen huoneisiin. Kolmessa asuinrakennuksessa on yhteensä 44 vuodepaikkaa vierashuoneet mukaan lukien. Huoneistot sisältävät yhteiset keittiö-, suihku- ja wc-tilat. Yhteinen pesutupa löytyy saunatilojen yhteydestä.

Liikuntamahdollisuudet ovat hyvät myös vapaa-ajalla. Opiskelijoille on varattuna kaksi liikuntavuoroa viikossa koulun liikunta- ja kuntosalilta. Pöytätennis- ja biljardipöytä ovat siellä vapaassa käytössä. Ulkoliikuntaan puitteet ovat erinomaiset sekä metsästyksestä innostuneille on mahdollisuus käyttää koululla olevaa ammuntasimulaattoria. Oloksen Polar Centerillä on mahdollisuus käydä katsomassa elokuvia myös arkena. Musiikista innostuneille on mahdollisuus hyödyntää Nuorisotila Tippalan bänditilaa, josta löytyy hyvin varustettu soittokalusto.

Yhteyshenkilö

Vapaa-aikaohjaaja Onni Huttunen, puh. 040 548 1355, onni.huttunen(at)lappia.fi