Liikkuva Lappia

Liikkuva Lappia​ - Liikkuvaa opiskelua

Suomen liikkuvin ammattiopisto

Meille Lappiassa on tärkeää, että kaikilla opiskelijoillamme on opintojen lisäksi mahdollisuus liikkua ja harrastaa. Haluamme olla Suomen liikkuvin ammattiopisto. Tämän vuoksi liikkumista lisääviä toimintoja on sisällytetty tiivisti osaksi opetusta ja olemme tukemassa myös sinun vapaa-ajan liikkumista.

 

tyokykya.jpg

Olemme mukana valtakunnallisessa Liikkuva opiskelija -hankkeessa, johon on valittu 50 toisen asteen oppilaitosta. Lappiassa liikkuminen huomioidaan osana opetusta ja ympäristöä kehitetään helpottamaan päivittäisen liikunta-annoksen saavuttamista. Olemme luoneet myös opiskelijalähtöisen tavan suorittaa työkyvyn tukemiseen liittyvät opintokokonaisuudet. Suorittamalla nämä neljä opintokokonaisuutta saat samalla tehtyä TYÖKYKYPASSIN, jolla voit tulevalle työnantajalle osoittaa kiinnostuksesi huolehtia omasta työkyvystä. ILMOITA OPOLLE TAI OMAOHJAAJALLESI HALUSTASI SUORITTAA TYÖKYKYPASSI KOKONAISUUS

 

1) Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen 1

2) Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen 2

3) Harrastuneisuus ja yhteistyövalmiudet

4) Työkykyvalmiuksien vahvistaminen 


tuunausta.jpg

1) Tulevaisuuden ammatissa jaksaminen vaatii, että elämä on muiltakin osin tasapainossa. TYÖKYVYN JA HYVINVOINNIN YLLÄPITÄMINEN (1) -opintokokonaisuudessa tuunamme yhdessä sinulle tärkeitä asioita, jotka tukevat niin opiskeluasi kuin jaksamistasi vapaa-ajalla.

 

persona.jpg

2) Tarjoamme sinulle liikuntakalenterin, josta voi itse valita haluamasi tavan suorittaa TYÖKYVYN JA HYVINVOINNIN YLLÄPITÄMINEN (2) -kokonaisuuden, jonka aikana toiminta- ja työkykyä edistetään liikunnan keinoin. Tämän lisäksi voit valita myös oman liikunta harrastuksen, lisätä arjen liikuntaa tai arjen aktiivisia valintoja haluamallasi tavalla. Lappia tarjoaa sinulle henkilökohtaisen Personal Trainerin käyttöösi.  

 

harrastus.jpg

3) Mitä tykkäät harrastaa? Miten harrastaminen vaikuttaa sinun jaksamiseen ja kuinka voit hyödyntää sieltä saatavaa osaamista osana ammattiin kasvamista? HARRASTUNEISUUS JA YHTEISTYÖTAIDOT -kokonaisuus auttaa sinua tunnistamaan ja hyödyntämään harrastamisen kautta opittavia asioita osana tulevaa ammattia.

 

osaamista.jpg

4) TYÖKYKYVALMIUKSIEN VAHVISTAMISTA jatketaan osana työelämä jaksoa. Me Lappiassa tarjoamme sinulle työkalut arvioida ja kehittää omaa työtoimintaa ja työpaikan toimintaa työkykyvalmiuksien näkökulmasta. Tämän kokonaisuuden aikana voit jättää oman käytännön CV:n työnantajallesi.

 

Liikunnan vuosikello

Alla olevasta liikunnan vuosikellosta voit katsoa millaisia liikkumistasi ja hyvinvointiasi tukevia toimintoja Lappia tarjoaa sinulle vuosittain. Näiden toimien avulla haluamme olla tukemassa sinun oppimista ja arjessa jaksamista. 

 

 

 

Ota yhteyttä

Kemi: tuntiopettaja Pekka Tiitinen, puh. 050 310 9360, pekka.tiitinen(at)lappia.fi

Kemi: tuntiopettaja Aki Hentilä, puh. 040 186 8462, aki.hentila(at)lappia.fi

Tornio: tuntiopettaja Markus Hiukka, puh. 050 461 1330, markus.hiukka(at)lappia.fi