Uudet opintopolut

Tyopajahanke.jpg 

 

Työpajat ja kansanopistot osaksi ammatillista oppimisympäristöä -kehittämishanke​ (ESR)

1.4.2017 - 30.9.2019

Hankkeessa kehitetään Länsi-Lapin alueella ammatillisen koulutuksen ja työpajojen välistä yhteistyötä. Tavoitteena on integroida työpajatoiminnan sisällöt osaksi ammatillisten koulutusohjelmien opetussuunnitelmia, jolloin työpajat muodostaisivat yhden kiinteän osan Ammattiopisto Lappian uudesta osaamiskeskus- ja oppimiskenttämallista. 

Hankkeen päätoteuttajana toimii Ammattiopisto Lappia ja osatoteuttajana Pohjantähti-opisto.

 

Hankkeen tuloksena syntyy 

  1. Ammattiopisto Lappian ja työpajojen välinen toiminta- ja ohjausmalli, jota on testattu Länsi-Lapin alueella. Ohjaus- ja valmennushenkilöstön ammatillisen osaamisen vahvistaminen ja opettajien perehdyttäminen työpajatoimintaan on pysyvää toimintaa.
  2. Yhteinen osaamiskeskus ja oppimiskenttä työpajojen, ammattiopiston, kansanopistojen ja työelämän välille, joissa työympäristöt on kartoitettu ammattitaitovaatimuksiin nähden.
  3. Keminmaan kuntaan matalan kynnyksen työpaja
  4. Ammattiopisto Lappiaan seinätön työpaja
  5. Erilaisia koulutus- ja työllistymispolkuja: 1.) Peruskoulusta työpajan kautta ammattioppilaitokseen, 2. ) Matalan kynnyksen työpajasta töihin tai ammattioppilaitokseen, 3.) Työtön 15-29 –vuotias nuori työpajan kautta ammattioppilaitokseen tai töihin, 4.) Opintonsa keskeyttänyt nuori työpajan kautta ammattioppilaitokseen, kansanopistoon tai töihin, 5.) Ilman opiskelupaikkaa jäänyt nuori  työpajan tai kansanopiston kautta ammattiopistoon, 6.) Ammattioppilaitoksen opiskelija työssäoppimaan työpajalle, 7.) Työelämästä työpajalle kartoittamaan uravaihtoehtoja, 8.) Ammattioppilaitoksesta työelämään.

 

Lappian seinätön työpaja 

seinätön_palvelukuvaus.jpg

 Seinätön työpaja_esite.jpg

Väylis, Keminmaan työpaja

 väylis_palvelukuvaus.jpg

 

 

Aloitustiedote: Kehittämishanke yhdistämään työpajat ja kansanopistot osaksi ammatillista oppimisympäristöä

 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Mirva Petäjämaa, mirva.petajamaa(at)lappia.fi, puh. 040 705 3184 (Annemari Kallion äitiysloman sijainen 31.12.2018 asti)

Opinto-ohjaaja ja Lappian seinättömän työpajan yhteyshenkilö Jaana Karjalainen, jaana.karjalainen(at)lappia.fi, puh. 040 191 7252

Keminmaan työpaja Väyliksen ohjaaja Merja Kauranen, merja.kauranen(at)pto.fi, puh. 044 577 0769

Löydät meidät myös Facebookista: Uudet opintopolut | Väylis, Keminmaa työpaja

 logobanneri.jpg