Lappia ja Outokumpu vahvistavat yhteistyötä uudistamalla kumppanuussopimusta

Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Lappia-Koulutus Oy ja Outokumpu Tornion tehtaat ja Kemin kaivos ovat uudistaneet kumppanuussopimustaan, jolla lisätään jo vakiintunutta, paikallista yhteistyötä.

Lappia ja Outokumpu vahvistavat yhteistyötään uudella kumppanuussopimuksella, jonka Martti Sassi ja Virpi Lilja allekirjoittivat tänään. Mikko Hyytinen (takana vas.) ja Tuomo Palokangas vastaavat kumppanuuden suunnittelusta ja toimeenpanosta

​- Kumppanuussopimus syventää tiivistä yhteistyötämme ja tuo siihen tunnistettuja uusia tulokulmia mm. osaamisen kehittämisen ja vetovoiman teemoissa. Kumppanuussopimuksen tavoitteena on osaava työvoima ja tekniikan alojen vetovoima, jotka kytkeytyvät tiukasti koko alueen vetovoimatyöhön, sanoo kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja.

- Näemme, että yhteistyön tiivistäminen pitkäjänteiseksi ja suunnitelmalliseksi luo erittäin hyvät edellytykset kaikkia osapuolia hyödyttävään lopputulokseen. Tästä hyötyvät niin opiskelija, oppilaitos kuin Outokumpu toteaa Martti Sassi, Outokummun ferrokromiliiketoiminnan johtaja.

Lappian ja Outokummun strategisen kumppanuuden käytännön toteutustavat suunnitellaan yhteistyössä vuosittain. Kumppanuussopimuksessa yhteistyö keskittyy sähkö- ja automaatio-, prosessi- sekä mekaanisen kunnossapidon aloille.

- Sopimuksen keskeisinä tavoitteina ovat Outokummun henkilöstön osaamisen kehittäminen, yhteistyö ammatillisen koulutuksen työelämässä oppimisessa ja siihen liittyvissä opiskelijoiden osaamisen arvioinneissa eli näytöissä työpaikoilla. Tärkeä yhteistyön painopiste on myös tekniikan alan koulutuksen vetovoimaisuuden kehittämisessä, jolla osaltaan varmistetaan monialaisen, osaavan työvoiman tarjonta alueellamme, korostaa Lappian innovaatiojohtaja Tuomo Palokangas sopimuksen keskeisiä sisältöjä.

Yhteistyössä noudatetaan Outokummun oppilaitosyhteistyön konseptia, joka lähtee opetuksen sisältöjen kehittämisestä ja työtehtävien opinnollistamisesta työelämän tarpeita vastaaviksi. Kumppanuusyhteistyössä on suunnitelmissa toteuttaa muun muassa opettajien sekä opiskelijoiden työelämäjaksoja, vierailuja Outokummun tehtaille sekä opiskelijatapahtumia.

- Tavoitteenamme on tuoda oppilaitosten tietoon teollisuuden tämän päivän ja huomisen taitotarpeet. Lisäksi haluamme vahvistaa säännöllistä yhteistyötämme tavoitteellisesti, toteaa Outokummun oppilaitosyhteistyötä koordinoiva liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Hyytinen.

Lappia_Outokumpu_opiskelija_uutiskuva.jpg  

  Kumppanuussopimuksessa yhteistyö keskittyy sähkö- ja automaatio-, prosessi- sekä mekaanisen
  kunnossapidon aloille.

Lisätietoja

Lappia, innovaatiojohtaja Tuomo Palokangas, puh. 050 359 8406
Outokumpu, viestintäpäällikkö Niina Kostiander, puh.  040 767 5382

Lisätietoja: