Lappian yhtymähallituksen päätöksiä 1.9.2020

​Lappian yhtymähallitus piti syyslukukauden ensimmäisen kokouksen 1.9.2020.

​Poikkeusoloissakin Lappian alkuvuoden tulos on hyvällä tasolla


Ammatillisen koulutuksen toimijoiden uudistuneessa valtionosuurahoituksessa on viime vuosina näkynyt voimakas pirstaloituminen. Valtionosuusrahoituksen lisäksi on haettavana strategiarahaa, rahoitushakuja muun muassa lisätalousarviosta ja erityisavustuksia. Osassa rahoituslähteissä on vahva kohdentamisen ohjaus ja myös raskaat raportointivaatimukset. 

Lappia on saanut valtionosuusrahoitusta tänä vuonna noin 24 miljoonaa euroa, joka sisältää 90 000 euroa korotusta työpaikkaohjauksen lisäämiseen. Aiemmin on myönnetty strategiarahaa vuosille 2018 – 2020 hieman yli 1,1 miljoonaa euroa sekä erityisavustusta noin 160 000 euroa, jonka käyttöaika on heinäkuuhun 2022 mennessä.  

- Lappian tulorahoituksen kehitys taittui laskuun koronapandemian seurauksena. Merkittävimmin putosivat Lappia ravintoloiden myyntituotot, työtoiminnan tuotot sekä opetuspalveluiden myynti. Talousarviotavoitteesta jäätiin noin 1,1 miljoonaa euroa. Toisaalta lähiopetuksen keskeytyminen, matkustuskielto sekä aine-, tarvike- ja materiaalihankintojen merkittävä vähentyminen painoivat toimintakulut yli 900 000 euroa alle edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Lappian puolivuotiskauden tulos on noin 300 000 euroa ennakoitua parempi ja ylittää kesäkuun tulostavoitteen.  Toisaalta poikkeustilanteen jälkivaikutukset muun muassa lisääntyneet opiskelijoiden tuen ja ohjauksen tarpeet voivat muuttaa tilannetta loppuvuonna, raportoi talousjohtaja Juha Kallo Lappian talouden tilanteesta. 

Henkilövaihdoksia Lappian yhtymävaltuustoon

 

Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi, että Tornion kaupunginvaltuusto on valinnut Minna Säynäjäahon tilalle Lappian yhtymävaltuustoon Marja-Liisa Hentilän ja hänen tilalleen varajäseneksi Kirsti Ahon.

Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi, että Kemin kaupunginvaltuusto on valinnut Essi Pietilän tilalle Lappian yhtymävaltuustoon Anniina Kulluvaaran.

Asiakkuusvastaava Mari Määtän vakinaistaminen


Asiakkuusvastaava Mari Määttä on työskennellyt määräaikaisessa työsuhteessa Lappian oppisopimuspalveluissa 1.11.2019 alkaen. Oppisopimuspalveluissa on jatkuva tarve asiakkuusvastaavan tehtävään. Yhtymähallitukselle vakinaisti Mari Määtän työsuhteen 31.10.2020 alkaen.


Lappia YH kokouslounas 1.9.2020 pieni.jpg

 Toisen vuoden tarjoilijaopiskelija Ellen Höynälä esitteli yhtymähallitukselle ravintola Kisällin Bistron lounasmenun.

Lappia YH Olli Rainion kukitus 1.9.2020 pieni.jpg

  Virpi Lilja ja Sisko Korrensalo onnittelivat yhtymähallituksen puolesta puheenjohtaja Olli Rainiota Lapin ammattikorkeakoulusta valmistumisesta.

Lisätietoja

Virpi Lilja, kuntayhtymän johtaja/rehtori, puh. 040 537 0860Lisätietoja: