Lappiassa valmistaudutaan lukuvuoden huipentumaan, virtuaalipäättäjäisiin etänä

Valtioneuvoston linjausten ja suositusten mukaisesti Lappiassa jatketaan lukuvuoden loppuun saakka etäopetusta ja -työtä, jolla turvataan sekä opiskelijoiden että henkilöstön terveyttä ja turvallisuutta. Ammattiopisto Lappian toiminta-alueella jatkuvassa koronaepidemiatilanteessa päätös on perusteltu.

- Oppilaitoksemme tilat ovat kevään aikana olleet käytössä rajoitetusti ja ensisijaisesti niille opiskelijoille, joiden valmistuminen on ollut kiinni puuttuvista suorituksista.  Näin on toimittu lähes kaikilla aloilla, muun muassa kone- ja tuotantotekniikan ja ravintola-alan näyttöjen suorituksissa. Opintosuorituksia on tehty alle 10 hengen ryhmissä hygieniasta ja turvaväleistä huolehtien. Näillä järjestelyillä olemme varmistaneet, että reippaasti yli 80 % valmistuvista opiskelijoita saa paperit tänä keväänä, kertoo kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja.

Viimeisimmän linjauksen mukaisesti Lappian tiloja voidaan avata myös muille opiskelijoille ja henkilöstölle. Tilojen käytön rajoitettu vapauttaminen edellyttää sopimista esimiehen kanssa. Lappian tiloissa voi työskennellä pienryhmärajoitteella, hygieniasta ja turvavälistä huolehtien. Linjausta täsmennetään aina tarvittaessa esim. kesäajan tilojen käytön suhteen.

Virtuaalivalmistujais- ja kevätjuhla uusilla areenoilla perinteitä kunnioittaen


- Olemme iloisia ja ylpeitä opiskelijoistamme. Näissä poikkeusolosuhteissa haluamme juhlia opiskelijoitamme uudella historiallisella tavalla. Vietämme yhdessä jatkavien, valmistuvien opiskelijoiden ja läheisten sekä Lappian henkilökunnan kanssa yhteisöllistä juhlaa virtuaalisesti. Lappian juhlaperinteitä noudattaen ohjelmassa on oppilaitoksen, työelämän, valmistuvan opiskelijan, oppilaitospastorin tervehdykset valmistuville ja tietenkään unohtamatta Lappian muusikko-opiskelijoiden esityksiä. Mitä muuta virtuaalisuus tuo mukanaan, selviää juhlassa. Ikimuistoinen opiskeluaika ja ansiokas valmistuminen on meille aina vuoden kohokohta, jossa on paljon ylpeyttä, ripaus haikeutta ja arvoituksellista odotusta tulevasta, kuvaa lukuvuoden päättäjäistunnelmia Virpi Lilja.

Lappian virtuaalipäättäjäiset 5.6. on valmistelussa ja juhla toteutetaan Lappian YouTube-kanavalla livestreamilla Musiikkitalosta klo 10 – 11.15.

Lisätietoja: