Lappia siirtyy etäopetukseen 16.3.2020 alkaen

Julkaistu su 15.3. klo 18.45

Lappian siirtyminen etäopetukseen on ennaltaehkäisevää toimintaa, jolla varmistetaan opiskelijoiden ja henkilökunnan terveyttä ja turvallisuutta. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että Lappian henkilöstössä tai opiskelijoissa olisi koronavirustartunnan saaneita. Ohje koskee soveltuvin osin koko Lappia-konsernia.

Opiskelijoita kehotetaan jäämään kotiin etäopiskelemaan maanantaista 16.3. alkaen. Työelämässä oppimassa olevat opiskelijat menevät työpaikoille, mikäli se työpaikalle sopii. Työpaikalla toimitaan työpaikan ohjeiden mukaan. Etäopiskeluun annetaan ohjeet Wilmassa.

Maanantaina 16.3. ja tiistaina 17.3. opiskelijat varmistavat, että omat tunnukset Lappian sähköpostiin ja Wilmaan toimivat. Tunnuksien hallinta on osoitteessa http://tunnus.lappia.fi. Opiskelijat tarkistavat verkkoyhteyksien ja välineiden (älypuhelin, tietokone) toimivuuden. Älypuhelimeen tulee ladata aplikaatiokaupasta Teams –aplikaatio (ilmainen).

Opetushenkilöstö suunnittelee korvaavia suoritustapoja, etäopiskelun ja -ohjauksen mahdollisuuksia maanantaina 16.3. ja tiistaina 17.3. Varsinainen etäopetus käynnistyy viimeistään keskiviikkona 18.3. lukujärjestyksen tai opettajan ohjeiden mukaisesti. Tavoitteemme on, että opiskelijoiden oppiminen etenee ja valmistumassa olevien opiskelijoiden näyttöjen suorittaminen varmistetaan.

Opetushenkilöstö voi maanantaina 16.3. tulla töihin normaalisti tai työskennellä etänä. Opetushenkilöstön kokoukset esimiehen kutsusta ovat maanantaina 16.3. klo 10:00 alkaen Teamsissä. Opetushenkilöstön tulee ladata koneelleen Sofware centeristä Teams –työpöytäsovellus.

Muu henkilöstö tulee maanantaina 16.3. normaalisti töihin, ellei etätyöstä ole jo sovittu esimiehen kanssa. Muuta henkilöstöä koskevat tarkemmat ohjeet tulevat 17.3. mennessä ja niitä valmistellaan maanantaina ja tiistaina. Henkilöstöä kannustetaan mahdollisuuksien mukaan etätyöhön, jos työtehtävät sen mahdollistavat.

Kampusten aukioloa rajoitetaan maanantaista 16.3. alkaen. Myös asiakaspalveluja tarjoavat pysäkit ja Purnukka ovat kiinni.

Asuntolassa asuvien tulee ottaa yhteyttä asuntolaohjaajiin, mikäli tarvitsevat etäopiskelun aikana asuntolapalveluita.

Lappian hakutoimisto palvelee osoitteessa haku@lappia.fi.

Opiskelijoita kannustetaan sähköiseen asiointiin.

Lisätietoja:

Kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja, virpi.lilja@lappia.fi,
040 537 0860

Lisätietoja: