Rohki hyä virma -foorumissa keskusteltiin työnantajamielikuvasta

Foorumi järjestettiin Pellon Vihreällä Pysäkillä yrityksille/yrittäjille sekä yrityksille erilaisia tukipalveluita tuottaville organisaatioille.

​Työnantajamielikuva kiinnosti pellolaisia yrittäjiä

Pellossa käytiin innostunutta ja välitöntä keskustelua työnantajamielikuvasta, brändäyksestä, työhyvinvoinnista, rekrytoinnista sekä Z-sukupolven toiveista työnantajille.

Potma Oy:n tehdaspäällikkö Matti Lassila nosti esiin muun muassa työhyvinvointiin panostamisen merkityksen sekä rekrytoinnissa hyödynnettävät monihaaraiset väylät, kuten ammatillinen kuntoutus ja oppisopimus. Työntekijät ovat tärkeä voimavara ja heidän hyvinvointiin kannattaa investoida. Potman henkilöstön vaihtuvuus on hyvin vähäistä.

Projektipäällikkö Annemari Kallio Lappiasta toteutti kyselyn, jossa kartoitettiin nuorten tarpeita ja toiveita työtä ja työnantajia kohtaan. Nuorille työnhakijoille on pienillä arjen teoilla työpaikoilla suuri merkitys, muiden kokemukset ja henkilökohtainen kohtelu vaikuttavat eniten työnantajamielikuvaan. Hyvä työnantaja on nuorten mielestä joustava ja huomioi nuorten tarpeet. Kehuminen, kiittäminen ja kannustaminen on tärkeää Z-sukupolvelle.

Heidi Alariesto henkilöstöpalveluyritys Eezystä osallistui tapahtumaan etäyhteyden kautta ja puhui brändäyksestä. Brändi on sitä mitä sinusta puhutaan selän takana. Ihmiset kiinnostavat lähes poikkeuksetta enemmän kuin yritykset, esimerkkinä kauppias Sampo Kaulanen. Tekemisen tunnettavuus tuo euroja yritykselle. Sisäinen viestintä on tärkeää ja se vaikuttaa myös ulkoiseen viestintään. Kun pidät itsestäsi huolta, se näkyy myös brändissä.

Kahvila-ravintola Grannin yrittäjä Asta Keränen kannustaa työntekijöitään avoimuudella, joustavuudella, tasa-arvolla, luottamuksella ja vastuulla. Työntekijöitä kiinnostaa, miten yrityksellä menee. Työajoissa joustetaan ja työvuoroista sovitaan yhdessä. Töissä toimitaan yhtenäisenä tiiminä ja myös vapaa-ajalla järjestetään yhteisiä aktiviteetteja. Pellon vuoden yrittäjäksikin palkittu Asta arvostaa suuresti sitä, että työnhakija tulee reippaasti paikan päälle kysymään töitä.

Riitta Ruokamo Lapin TE-palveluista ja Tanja Raappana Lapin ELY-keskuksesta kannustivat yrittäjiä hyödyntämään työnantajille suunnattuja palveluita. Työnantajat laittavat työpaikkoja sekä avoimeen, että hiljaiseen hakuun. Lisäksi kysytään koulutuspaikoista ja koulutusten räätälöidyistä mahdollisuuksista. Kuntien rooli alueen elinvoimatehtävässä nousi myös esiin keskusteluissa veto- ja pitovoimatekijöistä. TE-palvelut.fi on tilastojen mukaan edelleen käytetyin rekrytointikanava.

Foorumin järjestivät Matkailun verkostomainen oppimiskenttä länsirajalla -hanke yhteistyössä Lapin ELYn Kumppanuuspilotin, Lapin TE-palvelujen sekä Työpajat ja kansanopistot osaksi ammatillista oppimisympäristöä –hankkeen kanssa. Elias Teriö juonsi päivän ohjelman ja luotsasi innostunutta keskustelua foorumin eri teemoista.​

Logopalkki_Matkailun_verkostomainen_oppimiskenttä_länsirajalla_3.jpgTE_palvelut vaaka UUSIN.jpg

 

Lisätietoja:
Mäki Nina