Lappia vahvasti mukana ammatillisen koulutuksen eurooppalaisissa verkostoissa

Efvet-seminaari 23. - 26.10.2019

Workshopeissa vertaisarviointia - Enemmän vaikuttavuutta, erinomaisia tuloksia.

​Efvet - European Forum of Vocational Education and Training -seminaari pidettiin tänä syksynä Portugalin Ponta Delgadassa. Ammatillisen koulutuksen edustajia oli paikalla eri puolilta Eurooppaa kaikkiaan 320. Suomesta tapahtumaan osallistui edustajia 20 ammatillesta oppilaitoksesta. Ammatillisen koulutuksen kansainvälisten verkostojen seminaarit ovat loistava tilaisuus verkostoitua kansainvälisesti ja kansallisesti sekä kuulla ajankohtaisia uutisia Euroopan ammatillisesta koulutuksesta. Vierailevina puhujina oli myös useita yrityselämän edustajia.

Tämän vuoden teemana oli Robots, Human, Capital and Digital Learning ja kuinka tekoälyn voimakas kasvu vaikuttaa ammatilliseen koulutukseen ja kuinka robotit voivat työskennellä rinnan inhimillisen osaamisen kanssa.

Toisena tärkeänä teemana workshopeissa korostettiin työelämän ja koulutuksen kiinteää vuorovaikutusta ja kuinka ammatillisen koulutuksen opettajien tulee olla tiiviissä yhteydessä työelämään ja olla ajantasalla siellä tapahtuvista muutoksista.

Lappia on ollut jäsenenä Forumissa jo vuodesta 2005 lähtien.

Ensi vuonna Efvet seminaari järjestetään Kuopiossa.

Efvet kv seminaari uutiskuva 1.jpg

 Efvetin presidentti Joachim James Calleja esitteli johtoryhmän tulevaisuuden strategiaa.

 

Lisätietoja:
Tyystälä Marja-Liisa