SAKU ry:n 70-vuotisjuhlassa ansiomerkkejä Lappian toimijoille

​SAKU ry:n 70-vuotisjuhlassa kultaiset ansiomerkit ottivat vastaan Lappian Pekka Keskimölö ja Jyrki Holpainen (vasemmalta katsoen 4. ja 5.).

​SAKU ry:n 70-vuotisjuhlassa Tampereella 30.8.2019 jaettiin kultaisia ja hopeisia ansiomerkkeja pitkäaikaisille SAKU-toimijoille.  Lappiassa on monia ansioituneita SAKU-aktiiveja, toimijoita, jotka ovat innostaneet opiskelijoita ja työyhteisömme henkilöstöä mukaan toimintaan.

- Opiskelijamme ovat menestyneet SAKUn järjestämissä salibandyn ja futsalin turnauksissa sekä myös SAKUstars-kulttuurikilpailuissa. Samoin henkilöstömme on ollut vahvasti mukana lentopallon ja salibandyn joukkueturnauksissa. Talvikisoissa hiihdossa varsinkin Muonion Ski Collegen opiskelijat ovat aiemmin kilpailleet menestyksekkäästi, kertoo Lappian kilpailutoiminnasta vastaava koulutuspäällikkö Jani Harju.

SAKU ry:n ansiomerkein palkitut lappialaiset


Kultainen ansiomerkki

  •  Talotekniikan lehtori Jyrki Holpainen on yli 25 vuoden ajan toiminut valmentajana, huoltajana ja innoittajana opiskelijoiden liikuntatoiminnassa, erityisesti palloilusarjoissa. Jyrki pyrkii saamaan nuoria liikkeelle ja SAKU ry:n toiminta on siinä tärkeä työväline.  Liikunnallinen Jyrki kannustaa opiskelijoita myös omalla esimerkillään.
  • Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattimies Pekka Keskimölö on toiminut ansiokkaasti sakulaisen liikuntakulttuurin edistämiseksi kaksi vuosikymmentä henkilöstöliikunnan aktivoijana. Pekka on ollut mukana myös opiskelijoiden kulttuurikilpailuiden järjestämisessä sekä Kuerkievarin kiinteistön huolto- ja korjaustöissä.

  • Matkailualan lehtori Sirpa Leinonen on pitkäaikainen SAKU ry:n hallituksen jäsen, joka on ollut mukana erityisesti henkilöstöliikunnan kehittämisessä ja Koulutuskeskus Kuerkievarin toiminnassa. Sirpa kantoi vastuuta myös Lappiassa järjestettyjen SAKU-kilpailujen järjestelyistä.

Hopeinen ansiomerkki

  •  Rakennusalan opettaja Veijo Matala on omassa oppilaitoksessaan korvaamaton sählyporukan valmentaja ja tsemppari sekä kisareissujen kuljetuspäällikkö. Veijo osallistui aktiivisesti myös Kuerkievarin kunnostus- ja rakennusprojekteihin.
  • Jukka Väärälä on ollut aktiivinen SAKU-toimija omassa oppilaitoksessaan monessa eri roolissa. Jukka on ollut mukana järjestämässä kilpailuja ja kannustamassa henkilöstöä mukaan liikuntatoimintaan. Eläkeläisenäkin Jukka pitää huolta kunnostaan osallistumalla SAKU ry:n toimintaan.

 

Ansiomerkit 2 hopeiset Matala uutiskuva.jpg 

 Veijo Matala (keskellä) palkittiin hopeisella ansiomerkillä.

 

Väärälä Jukka uutiskuva.jpg 

 Jukka Väärälä palkittuna SAKUn hopeisella ansiomerkillä ja kunniakirjalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Mika Kanerva, SAKU ry.

Lisätietoja:
Harju Jani