Lappia ja ProAgria luottavat vahvaan verkostoyhteistyöhön

Vierailu 11.3.2019

​Lappian Virpi Lilja, Antti Päivärinta ja Jarmo Saariniemi suunnittelivat verkostoyhteistyötä ProAgria Lapin toimitusjohtaja Johannes Vallivaaran kanssa.

​Maaseutuyrittäjyys, osaamisen kehittäminen ja yhteistyö olivat vahvasti esillä ProAgria Lapin toimitusjohtaja Johannes Vallivaaran vierailulla Lappiassa. Vallivaara vastaa toimialueellaan mm. yritystoiminnasta, investointi- ja rahoitussuunnittelupalveluista sekä liiketoiminnan kehittämispalveluista. ProAgria on tärkeä verkostokumppani Lappian Louen toimipaikan Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskukselle. Louen kampuksella toimii maaseutu-, metsä- ja puutarha-alojen oppimisympäristöjen lisäksi tällä hetkellä kolme yritystä. Arctic Ice Cream Factory Oy, Meän Liha Oy ja Korvenkoiran Hurttahotelli ovat osa monialaista oppilaitos- ja työelämäyhteisöä.

Louen toimipaikassa tehdään myös aktiivista tutkimuslaitosyhteistyötä ja käynnissä on erilaisia kehittämishankkeita.

- Tavoitteenamme on, että oppilaitoksemme Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskus on tulevaisuudessa alojen koulutuksen, yritystoiminnan, tutkimuksen ja neuvonnan keskus. Tätä tavoitetta haluamme vahvistaa verkostoyhteistyöllä esimerkiksi juuri ProAgrian kanssa. Louella opiskelijoilla on monipuoliset ja modernit oppimisympäristöt kuten robottinavetta ja biokaasulaitos. Erilaisten yhteistyösopimusten ja verkostojen kautta tarjonta monipuolistuu entisestään. Keväällä aloitetaan Aromtech Ltd:n tyrniviljelmien istutukset, suunnitelmissa on myös hydroponisen viljelyn kehittäminen Kemin kaupungin kanssa, humala- ja pakuriviljelmät sekä maissin ja kauran koeviljelyt. Tietoisuus ilmastonmuutoksesta ja vähähiilisyyteen pyrkiminen ovat luonnollisesti meillä Louella toiminnan keskiössä, korostaa toimipaikkapäällikkö Jarmo Saariniemi.

Lisätietoja:
Saariniemi Jarmo