Rovaniemen turvallisuusalan opiskelijat tutustuivat matkailualan turvallisuuteen Luostolla

Lapland Safariksen kanssa yhteistyönä järjestetty päivä tarjosi runsaasti tietoa ulkoilun merkeissä.

​Keskustelua kelkkaturvallisuudesta.

Lappian turvallisuusalan ryhmä aloitti opintonsa Rovaniemellä elokuussa. Keskiviikkona 19.12. opiskelupäivä vietettiin hieman erilaisissa olosuhteissa.

- Kyseessä oli pilotointimme matkailualan ja turvallisuusalan yhteistyöstä. Tutustuimme turvallisuusalan näkökulmasta Lapland Safariksen toimintaan Luostolla. Koulutamme opiskelijoita alueen työvoimatarpeisiin, ja matkailualalla yksi tärkeimmistä asioista on turvallisuus. Uskomme, että alojen välinen yhteistyö lisää harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia, sanoo opettaja Esa Kakko.

Opiskelijoille erilaisten safariaktiviteettien turvallisuudesta kertoivat kolme eri asiantuntijaa. Ensimmäiseksi opiskelijat pääsivät kelkkaretkelle, jonka alussa opas Janni Tuovinen piti turvallisuusinfon, kuten se asiakkaillekin kerrotaan. Tämän jälkeen keskusteltiin mahdollisista riskeistä, joita kelkkailuretkellä voi olla.

safariopas kertoo turvallisuudesta

Seuraavaksi tutustuttiin huskyfarmin toimintaan Outi Kunnarin johdolla, jolla on yli 200 huskyä tarhassaan. Turvallisuusinfon jälkeen opiskelijat näkivät miten asiakkaiden lähteminen koirasafarille tapahtuu. Melkoinen hässäkkä oli päällä, kun innokkaat koirat juuri ja juuri pysyivät nahoissaan ja asiakkaat vaihtuivat valjakoihin. Monenlaista turvallisuusriskiä on täytynyt etukäteen pohtia ja toiminta suunnitella viimeisen päälle, kun kaikki sujui kuitenkin niin sutjakkaasti.

huskysafarin omistaja Outi Kunnari

Koirien jälkeen vuorossa oli Poropuisto Kopara, jonka isäntä Anssi Kiiskinen perehdytti opiskelijat porosafarin toimintaan. Toiminta on muovautunut yli kymmenen vuoden kokemuksen aikana huippuunsa hiotuksi palvelutuotteeksi, jossa sesonkiaikana vierailee yli 500 asiakasta päivässä. Anssi kertoi, miten turvallisuusasioistakin voidaan kertoa ihmisille positiviisella tavalla, ja että yhdellekään asiakkaalle ei saa jäädä kiireen tunnetta, vaikka aikataulut ovatkin tiukkoja ja ryhmiä vierailee paljon.

poromies kertoo safarista

Ulkoilmasta nautittiin vielä lopuksi lumikenkäkävelyllä Luoston rinteellä. Opiskelijoiden mielestä päivä oli mukavaa vaihtelua opiskeluun ja uutta tietoa turvallisuusasioista saatiin konkreettisesti sekä näkemällä että tekemällä.

 

Lumikenkäily.JPGhuskyt.JPG


 

Lisätietoja:
Harju Jani