Japania Japanista etänä

Lappia-Koulutus Oy tarjoaa japanin kielen ja kulttuurin kurssin etäyhteyksin verkossa

Lukuvuonna 2017 – 2018 Lappia-Koulutus Oy tarjosi japanin kielen ja kulttuurin kurssin Tamaki Yoshizawan (kuvassa) opastuksella Skypen välityksellä.

Kurssiin osallistunut Jonna Hanhisuanto, 17 v., kertoo että: ”Innostuin japanin kielen etäkurssista, koska olin aiemmin opiskellut japania ja ajattelin että sen jatkaminen olisi järkevää kun siihen on mahdollisuus.”
 
Tunnit alkoivat maanantaisin 14:00 suomen aikaa, japanissa kello on paljon edempänä siihen aikaan. Tamaki asuu syntymäkaupungissaan Ibarakissa Tokion lähettyvillä ja toimii kielenopettajana englanninkielisessä koulussa. 

Kurssilla harjoiteltiin kertomaan perustervehdykset, missä asun, mitä kieliä puhun, harrastuksistani, mitä teen työkseni. Kävimme myös läpi kohteliaisuusmuotoja kielessä, numeroiden nimet, kellonajat, peruskielioppiasioita (hieman monikoista, aikamuodoista, pronomineista, kysymys- ja kieltolauseista ja partikkelirakenteista). Erittäin antoisaa oli myös saada kuulla ajankohtaisista tapahtumista ja juhlapyhistä sekä tavoista Japanissa. 

Tamaki on vieraillut Suomessa useaan otteeseen ja tuntee hyvin suomalaista kulttuuria. Hän on myös opiskellut englantia Amerikassa ja Englannissa sekä asunut niissä maissa. Pitkän päätoimittajauran jälkeen Tamaki on siirtynyt opetustehtäviin. Tamaki puhuu suomea jonkin verran mutta opetuskieli kurssilla on englanti. Jonna kertoo, että: ”Tamaki opettajana oli tosi mukava, ja kurssi onnistui hyvin. Oli hienoa, että Tamaki pystyi järjestämään minulle lisätehtäviä. Plussaa kurssissa oli se, että opettajaan voi olla milloin vain yhteydessä sähköpostin kautta, jos tulee kysyttävää ja se, ettei tarvitse lähteä kotoa mihinkään tuntia varten”, Jonna jatkaa.

Jos osaat englantia peruskoulun oppimäärän etkä aristele käyttää sitä niin opinnoissa ei tule olemaan vaikeuksia. Tunneilla on myös mukana apuopettaja, joka on suomalainen ja joka auttaa jos tulee kieliongelmia. Jonna mainitsee, että: ”Voisin suositella kurssia vasta-alkajille. Samalla englannin lausuminenkin parantuu, kun välillä puhuu englanniksi.”

Ammattiopisto Lappian koulutuskalenterissa on tarjolla myös tänä vuonna tarjolla Japanin alkeet –kurssi. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Peurasaari-Tohmola Pirjo