Lapin TNO-palvelut tehostaa toimintaa Lapin eri alueilla ja some-kanavissa

<p>​Rovaniemeläisen kuvittajan Annika Hanhivaaran luomat lintuhahmot <br>kuvaavat Lapin TNO-palveluja.</p>

​Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelut (TNO-palvelut) on koko Lapin juttu ja iso joukko toimijoita on jo sitoutunut yhteisten palvelujen toteuttamiseen ja kehittämiseen. TNO-palveluin tuetaan eri puolilla Lappia asuvien nuorten ja aikuisten pääsyä koulutukseen ja työelämään.

ESR-rahoitteiseen Lapin TNO-palvelut -projektiin on palkattu neljä projektisuunnittelijaa, joiden vastuulla on TNO-palvelujen markkinointi- ja viestintätehtävät erityisesti nuorten käyttämissä sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi projektisuunnittelijoiden tehtäviin kuuluu TNO-palvelutuotteiden pilotointi-, arviointi-, kehittämis- ja juurruttamistehtävät. He perehdyttävät ja kouluttavat Lapin TNO-toimijoita ja palvelujen käyttäjiä hyödyntämään erityisesti mobiiliviestinnän välineitä ja keinoja. Aktiivinen yhteistyö TNO-toimijoiden ja työelämän kanssa on työtehtävän keskeisiä toimintatapoja.

Mirja Lampela työskentelee Inarissa, Kittilässä, Sodankylässä ja Utsjoella ja Sanna Tuovila Kemijärvellä, Pelkosenniemellä, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa ja Savukoskella 1.3. - 30.6.2017. Annemari Kallio tekee työtä Kemissä, Keminmaalla, Tervolassa, Torniossa, Simossa ja Ylitorniolla ja Petra Pudas Enontekiöllä, Kolarissa, Muoniossa ja Pellossa 3.4. - 30.9.2017.

- Projektisuunnittelijat ottavat yhteyksiä alueensa toimijoihin, käyvät esittelemässä Lapin TNO-palveluja erilaisissa tilaisuuksissa ja kannustavat toimijoita viestimään palveluistaan ja asiakkaita tarinoistaan yhteisissä Lapin TNO-palvelujen somekanavissa: Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja YouTubessa, kertoo projektipäällikkö Mirva Petäjämaa.

-Tarjoamme myös esimerkiksi lapintno.fi-sivuston käytettävyystestauksia erilaisille ryhmille esim. työpajoilla, oppilaitoksissa, 8 - 9 luokilla – kaikille, jotka hyötyvät koulutukseen, työllistymiseen ja arjenhallintaan liittyvästä tiedosta ja neuvonnasta, jatkaa Petäjämaa ja kannustaa myös toimijoita ottamaan yhteyttä ja sopimaan esittelyaikoja.

Lisätietoja:
Petäjämaa Mirva