Valmentava koulutus

​Valmentava kou​​lutus​ (VALMA)

Kemi ja Tornio

Valmentava koulutus (VALMA) on ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta.

 

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun päättäneille nuorille, joilla ei ole muuta tutkintoa. Koulutukseen voivat hakea myös aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi sekä maahanmuuttajat.

 

Opiskelu

Koulutus kestää noin vuoden ja sen laajuus on 60 osaamispistettä. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa tarkennetaan, mitä opintoja suoritat ja miten. Koulutuksen aikana harjoittelet hakeutumista ammatillisiin perustutkintoihin ja saat tukea ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.

Valmentavasta koulutuksesta voit siirtyä suorittamaan ammatillista koulutusta ammatillisena peruskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on siihen valmiudet ja oppilaitoksella on tarjota opiskelupaikka. Saat koulutuksesta lisäpisteitä kun haet yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen.

Opinnot suoritetaan päiväopiskeluna. Koulutus on maksutonta. Opiskelu täyttää opintotuen edellytykset, mikäli olet muutoin oikeutettu saamaan opintotukea.

Koulutuksessa voit:

parantaa tiedonhankintataitojakehittää kielitaitoasitutustua eri aloihin ja miettiä, mikä sinulle sopisikehittää opiskelu- ja elämäntaitojasitutustua työelämään työpaikkavierailujen ja työpajatoiminnan kauttatutustua erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiinvalmentautua suorittamaan ammatillisen perustutkinnon ammatillisena peruskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksenaOpetussuunnitelma


Hakeminen

Voit hakea koulutukseen ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen.

 

Ota yhteyttä

Kemi

Opettaja Susanna Malin, puh. 050 310 9522, susanna.malin(at)lappia.fi

Tornio

Erityisopettaja Sinikka Kulmuni, puh. 050 461 1237, sinikka.kulmuni(at)lappia.fi

VALMA-koulutuksen esite