VALMA-koulutus

Valmentava kou​​lutus​ (VALMA)

Kemi ja Tornio

VALMA on ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta.

VALMA-koulutus on kasvun, suunnittelun ja vaihtoehtojen punnitseminen aikaa. Koulutuksessa voit kehittää opiskelu- ja elämäntaitojasi, tutustua eri aloihin ja miettiä mikä sinulle sopisi, tutustua työelämään työpaikkavierailujen ja työpajatoiminnan kautta, tutustua erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiin.

 

Kenelle?


Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun päättäneille, ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville henkilöille. Koulutus soveltuu myös muille ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville, esimerkiksi työttömille työnhakijoille, vanhentuneen tai puutteellisen ammattitaidon omaaville, erityistä tukea tarvitseville sekä maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

 

Opiskelu


Koulutus kestää vuoden ja sen laajuus on 60 osaamispistettä. Valmentavasta koulutuksesta voit missä tahansa vaiheessa siirtyä suorittamaan ammatillista tutkintokoulutusta, kun olet saavuttanut riittävät valmiudet ja oppilaitoksella on tarjota sinulle opiskelupaikka. Kun suoritat vähintään 30 osaamispisteen laajuisen kokonaisuuden valmentavasta koulutuksesta, saat 6 lisäpistettä, kun haet yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen.

Koulutus vahvistaa valmiuksiasi suorittaa ammatillinen perustutkinto tai sellainen ammattitutkinto, joka tuottaa sinulle tarvittavaa osaamista. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan, mitä opintoja suoritat ja miten. Koulutuksen kaikki osat ovat valinnaisia ja niissä on liikkumavaraa, jotta koulutus vastaisi sinun tarpeisiisi. Koulutuksessa on mahdollisuus valmentautua työpaikalla järjestettävään koulutukseen yksilöllisten valintojen avulla. Oppisopimuskoulutukseen siirtyminen edellyttää sopivan oppisopimustyöpaikan löytymistä.

Opinnot suoritetaan päiväopiskeluna. Koulutus on maksutonta. Opiskelu täyttää opintotuen edellytykset, mikäli olet muutoin oikeutettu saamaan opintotukea.

Tutustu koulutuksen eperusteisiin.

 

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja valintahaastattelu. Voit aloittaa opinnot milloin vain. Hae koulutuskalenterissa.
Peruskoulun päättäneet hakevat opintopolun kautta.

 

Haku Opintopolussa 2019

Hakuaika on 21.5.–23.7.2019 > Opintopolku.fiHaku päättyy 23.7. klo 15.Saat tiedon haun tuloksista aikaisintaan 2.8.2019.Ota opiskelupaikka vastaan viimeistään 16.8.2019.Opinnot alkavat elokuussa 2019.

 

Ota yhteyttä

Kemi

Opettaja Susanna Malin, puh. 050 310 9522, susanna.malin(at)lappia.fi

Tornio

Erityisopettaja Sinikka Kulmuni, puh. 050 461 1237, sinikka.kulmuni(at)lappia.fi

 

Valma-esite