Tutkinnot

Tutkinnot

Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon joustavasti ja yksilöllisesti osoittamalla osaamisesi käytännössä oppilaitoksessa tai työelämän tehtävissä. Tutkinnon suorittamalla uudistat ja ylläpidät ammatillista osaamistasi.

 

Perustutkinto

Ammatillinen perustutkinto (pt) on sopiva valinta, jos sinulla ei ole vielä alan osaamista. Perustutkinto antaa laajan ammattitaidon ja alan erityisosaamisen. Tutkintonimike voi olla esimerkiksi artesaani, eläintenhoitaja, lähihoitaja, merkonomi tai talonrakentaja.

Ammatilliseen perustutkintoon (180 osaamispistettä, osp) kuuluu

ammatillisia tutkinnon osia (135 osp)yhteisiä tutkinnon osia (35 osp) javapaasti valittavia tutkinnon osia (10 osp) tutkintoa yksilöllisesti laajentavia tutkinnon osia.

 

Ammattitutkinto

Ammattitutkinto (at) sopii sinulle, jos olet jo hankkinut alan osaamista ja tarvitset perustutkintoa syvempää ammatillista osaamista.

 

Erikoisammattitutkinto

Erikoisammattitutkinto (eat) on hyvä vaihtoehto, jos olet jo alan ammattilainen ja hankkinut vahvaa osaamista. Erikoisammattitutkinnossa osoitat alan vaativimpien työtehtävien hallinnan.

 

Jatko-opintokelpoisuus

Kun olet suorittanut perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon, voit hakea jatko-opintoihin korkeakouluihin ja yliopistoihin.

 

Tutustu tarjontaamme koulutuskalenterissa!

 

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Hakutoimisto
Urheilukatu 6
95400 Tornio
Puh. 050 310 9260
ammattiopisto(at)lappia.fi