Lappian kaivosalalle pyöräkuormaaja opetuskäyttöön

Opiskelijat nimesivät pyöräkuormaajan "Kaisaksi".

Kaivosalan opettaja Jari Lehtoväre, Lakkapään konemyyjä Matti Mustajärvi ja kaivosalan tiimivastaava Ilkka Pukema olivat tyytyväisiä konehankintaan.

​Lappian kaivosala on hankkinut opetuskäyttöön Schäffer 9330 T –pyöräkuormaajan. Vähän käytetyn koneen toimitti paikallinen LP Lakkapää Oy. Kaivosalan tiimivastaava Ilkka Pukema on tyytyväinen konehankintaan.

- Pyöräkoneella työskentely tuo lisäarvoa käytännön harjoitteluun ja tukee pyöräkuormaaja-, kaivinkone- ja poravaunusimulaattoriharjoittelua. Näistä molemmista on etua, kun siirrytään työssäoppimisjaksoille työelämään.

Pyöräkoneella harjoitellaan lastausta ja liikkuvan kaluston huoltoa. Koneen käytössä huomioidaan erityisesti työturvallisuusasiat, jotka ovat tärkeitä, kun työskennellään isolla koneella. Kaivosalalle hankittua konetta hyödynnetään myös rakennus- ja metallialan raskaiden tavaroiden nostotöissä.

- Kaivosalalla on perinne, että työmaiden koneille annetaan nimi. Niinpä mekin järjestimme nimikilpailun, jossa opiskelijat saivat ehdottaa nimeä pyöräkoneelle. Kilpailuun osallistui 57 opiskelijaa ja eri nimiehdotuksia tuli 28. Pyöräkoneen nimeksi valittiin "Kaisa", jota ehdotti Janica Paakki. Kiitos kaikille osallistuneilla ja turvallista työskentelyä "Kaisan" kanssa, toivottaa Ilkka Pukema.

Kilpailun hyvistä nimiehdotuksista palkittiin tuotepalkinnoilla:

  1. Nilfisk ikkunanpesin, Janica Paakki, TOPARH14
  2. Subrabeam V3air –otsalamppu, Aleksis Tuominiemi, TOTEKA15B
  3. Subrabeam Q2 –taskulamppu, Topias Jankkila, TOTEKA15B

 Kaivosalan opiskelijat Benjamin Liikamaa ja Antti Alalahti valmiina koeajolle.


Lisätietoja:
Pukema Ilkka