Yhteishaku

Yhteishaku

Voit hakea yhteishaussa, jos olet suorittanut peruskoulun tai lukion.

 

Kevään yhteishaku

21.2.–14.3.2017
Hakuaika

14.3.2017 klo 15
Nettihakemus tallennettuna.

6.4.2017
Kielikoe

15.6.2017
Julkaisemme opiskelijaksi ottamisen tulokset. Valintatulokset löydät myös nettisivuiltamme mikäli olet antanut hakemuksessa luvan julkaisuun.

29.6.2017
Ilmoita opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Elokuu 2017
Opinnot alkavat.

20.9.2017
Varasijat voimassa.

 

Miten haet?

Hae yhteishaussa sähköisellä lomakkeella Opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakemusten on oltava tallennettuna viimeisenä hakupäivänä klo 15.00 mennessä. Voit hakea enintään viiteen koulutukseen, josta voit tulla valituksi vain yhteen. 

Ilmoittamasi hakutoivejärjestys on sitova. Et voi muuttaa sitä enää hakuajan jälkeen.

 

Kielikoe

Jos äidinkielesi ei ole suomi, sinun tulee suorittaa hyväksytysti suomen kielikoe. Kielikoe järjestään 6.4.2017.

 

Pääsykokeet

Järjestämme pääsy- ja soveltusvuuskokeet musiikkialalla, kuvallisen ilmaisun alalla, turva-alalla ja pintakäsittelyalalla. Katso aikataulut, sisällöt ja pisteytykset.

Musiikkialan perustutkintoon hakeminen

Hakiessasi musiikkialan perustutkintoon sinun tulee täyttää yhteishakulomakkeen lisäksi Pop & Jazz Konservatorio Lappian oma lisälomake. Lisälomakkeella valitset suuntautumisvaihtoehtosi (muusikko tai musiikkiteknologi), pää- ja sivuinstrumenttisi sekä ilmoitat aiemmat musiikkiopintosi ja harrastuneisuutesi.

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta suoritetaan hakijoiden valintapistemäärän ja hakijoiden esittämän hakutoivejärjestyksen perusteella. Opintopolusta löydät myös terveydellisten tekijöiden vaikutukset opiskelijavalintaan.

Jos tulet valituksi

Sinulle lähetetään valintakirje ja opiskelupaikan vahvistuslomake. Sinun on palautettava allekirjoitettu opiskelupaikan vahvistusilmoitus viimeistään 29.6.2017 sen ammattiopiston hakutoimistoon, josta otat opiskelijapaikan vastaan.

Jos et tule valituksi

Saat postissa kirjeen, josta näet saamasi valintapistemäärän ja mahdolliset varasijat hakukohteisiisi. Mahdollisesti vapautuville opiskelupaikoille valitaan varalla olevat hakijat valintapistemäärän osoittamassa järjestyksessä.

 

Harkintaan perustuva valinta

Voimme ottaa opiskelijoita koulutuksiin myös harkinnan perusteella. Tällöin valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta. Harkintaan perustuvan valinnan syitä voivat ovat oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet, esim. ulkomaiset todistukset.

Tulosta hakulomake Opintopolusta ja lähetä se ja liitteet hakuaikana Lappian hakutoimistoon. Jos vetoat koulutodistustesi vertailuvaikeuksiin, sinun tulee lisäksi lähettää oppilaitokselle jäljennös koulutodistuksestasi.

 

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Hakutoimisto
Urheilukatu 6
95400 Tornio
P
uh. 050 310 9260
ammattiopisto(at)lappia.fi