Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Joihinkin perustutkintokoulutuksiin järjestetään pääsy- tai soveltuvuuskoe, johon kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Voit saada 0-10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeista. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.

Kuvallisen ilmaisun perustutkintoon sekä musiikkialan perustutkintoon hakijat valitaan koulutukseen pelkän koetuloksen perusteella. Musiikkialan pääsykokeesta on saatava vähintään 5 pistettä tullakseen hyväksytyksi koulutukseen. Hylätyn koetuloksen saanutta hakijaa ei voida valita koulutukseen.

Jos haet samaan koulutukseen eri oppilaitoksiin, saat kutsun koulutuksen pääsy- tai soveltuvuuskokeeseen vain siltä oppilaitokselta, jonka ko. koulutuksen olet merkinnyt hakemukseesi ylimmäksi hakutoiveeksi. Käytyäsi kokeessa koetuloksesi otetaan huomioon myös muissa hakemuksessasi alempana olevissa ko. koulutuksen hakukohteissa.

Poikkeuksen tästä muodostavat kuvallisen ilmaisun ja musiikkialan perustutkinnot, joiden pääsy- tai soveltuvuuskokeet ovat oppilaitoskohtaisia. Jos siis haet kuvallisen ilmaisun tai musiikkialan perustutkintoihin, sinun on käytävä kunkin oppilaitoksen ko. koulutuksen kokeessa erikseen.

 

Aikataulu

Kevään pääsykokeet on pidetty.

 

Sisällöt ja pisteytykset

Kuvallinen ilmaisu (Tornio)

Kuvallisen ilmaisun perustutkinnon pääsykoepisteet muodostuvat ennakkotehtävästä (max. 1,8 pistettä), "omista töistä" (max. 1 pistettä), piirustustehtävästä "Tilanne" (max. 2 pistettä), maalaustehtävästä (max. 2 pistettä), haastattelusta (max. 3,2 pistettä). Yhteensä max. 10 pistettä.

Musiikkiala (Tornio)

Musiikkialan perustutkinnon yksipäiväinen pääsykoe pidetään Pop & Jazz Konservatorion Musiikkitalossa Torniossa. Tarkka hakijakohtainen pääsykoepäivämäärä ilmoitetaan pääsykoekutsussa huhtikuun alussa. Kutsun mukana lähetetään myös kokeeseen valmistautumisohjeet sekä nuotit esitettävistä kappaleista.

Musiikin osaamisalan pääsykoe koostuu yhtyesoittokokeesta (max. 3 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 2 pistettä), instrumenttikokeesta (max. 3 pistettä) sekä musikaalisuuskokeesta ja haastattelusta (max. 2 pistettä).

Musiikkiteknologian osaamisala pääsykoe koostuu yhtye/instrumenttikokeesta (max. 2 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 2 pistettä), musiikkiteknologiakoe 1:stä (max. 2 pistettä), musiikkiteknologiakoe 2:sta (max. 2 pistettä) sekä musikaalisuuskokeesta ja haastattelusta (max. 2 pistettä). 

Huom. hakiessasi musiikkialan perustutkintoon sinun tulee täyttää yhteishakulomakkeen lisäksi Pop & Jazz Konservatorio Lappian oma lisälomake. Lisälomakkeella valitset suuntautumisvaihtoehtosi (muusikko tai musiikkiteknologi), pää- ja sivuinstrumenttisi sekä ilmoitat aiemmat musiikkiopintosi ja harrastuneisuutesi.

Katso lisätietoja pääsykokeesta ja nuotit.

Pintakäsittelyala (Tornio)

Pintakäsittelyalan perustutkinnon pääsykoe koostuu kädentaidoista (max. 3 pistettä), fyysisistä ja sosiaalisista ominaisuuksista (max. 2 pistettä), terveydentilasta (max. 2 pistettä), motoriikasta/työskentelystä telineillä (max. 2 pistettä ja kirjallisesta tehtävästä (max. 1 piste).

Turvallisuusala (Tornio)

Turvallisuusalan perustutkinnon pääsykoe koostuu henkilökohtaisesta haastattelusta (max. 2,5 pistettä), esseestä (max. 2,5 pistettä), fyysisestä kuntotestistä (max. 2,5 pistettä) ja ryhmäkeskustelusta (max. 2,5 pistettä).

 

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Hakutoimisto

Puh. 050 310 9260
ammattiopisto(at)lappia.fi