Teollisuuspuurakentaja

Teollisuuspuurakentaja

Puualan perustutkinto

Kemi

 

 

 

Puualalla erikoistut nykyaikaiseen ja joustavaan puurakenteiden valmistukseen. Koulutuksen pääpaino on puuelementtien ja -tuotteiden, puutalojen sekä puurakenteisten jatkojalosteiden valmistuksessa.

Puualan osaaminen vaatii sinulta teknologiaosaamista, huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä, ongelmanratkaisukykyä sekä asiakaspalveluhenkeä. Työn jälki jää näkyviin rakennuksissa ja ympäristörakenteissa. Teollisen puurakentamisen yritysten koko vaihtelee yhden hengen yrityksistä aina suuriin taloelementti- ja hirsitalotehtaisiin.

Puualan tehtävissä työskentelet monipuolisissa talo- ja puutuoteteollisuuden, kaupan tai rakennusalan palveluksessa tai yrittäjänä. Nykyaikaisissa puurakentamisen työtehtävissä uusi teknologia on entistä suuremmassa osassa perinteisten puu- ja rakennusalan tehtävien rinnalla. Teollisuudessa tarvitaan CNC-ohjelmoinnin ja työstön osaajia sekä CAD-suunnittelijoita.

Opiskelu on sekoitus viimeisintä automaatioteknologiaa ja puualan perustaitoja. Opiskelu tapahtuu pitkälle digitalisoidussa oppimisympäristössä.

Lappian CLT-elementtien valmistuslinja on ensimmäinen Suomessa. Koulutuksessa keskitytään entistä enemmän massiivipuurakentamiseen CAD/CAM/CNC -teknologiaa hyödyntäen. Käytössäsi on alan uusinta teknologiaa olevat koneet ja laitteet.

Puualan perustutkinnosta valmistut teollisuuspuurakentajaksi. Lappia on mukana puurakennevalmistukseen painottuvassa koulutuskokeilussa. Teollisuuspuurakentajana valmistat puurakenteita ja niiden osia, kuten clt-, hirsi- ja muita massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita.

 

Tutkinto

Laajuus 180 osaamispistettäKesto 2 - 3 vuottaOpetussuunnitelma

 

Hakeminen

Hae koulutukseen syksyn haussa 10.11. mennessä.

Jos olet suorittanut peruskoulun tai lukion > Hae Opintopolussa

Jos sinulla on aikaisempi tutkinto > Hae oppilaitoksen omalla lomakkeella

 

Oppisopimus

Jos haluat suorittaa tutkinnon oppisopimuskoulutuksena ota yhteyttä oppisopimustoimistoon.

 

Ota yhteyttä

Kemi

Tuntiopettaja Ilpo Laakso, puh. 040 708 5610, ilpo.laakso(at)lappia.fi