Merkonomi

Merkonomi

Liiketalouden perustutkinto

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala | Talous- ja toimistopalvelujen osaamisala

Tornio

 

 

 

 

Merkonomikoulutus on monipuolinen ja hyvä pohja erilaisiin kaupan ja palvelualan työtehtäviin yrityksissä ja julkishallinnossa. Asiakaspalvelutaidot, kielitaito sekä tietotekniikan ja talouden osaaminen kehittyvät opiskelusi aikana ja työssäoppimisessa. Merkonomina sinulla on hyvät valmiudet edetä lähiesimiestehtäviin.

Liiketalouden opiskelijana pääset mukaan valtakunnalliseen Nuori Yrittäjyys -toimintaan. Voit osallistua esimerkiksi 24h -innovaatioleirille ja Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, jossa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva miniyritys. Käyt läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. Saat menestymisen avaimia työelämään, lisää messukokemuksia ja myyntitaitoja.

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalla opiskelet asiakaspalvelua, markkinointiviestintää, tuotteiden esittelyä ja myyntiä, tuoteneuvontaa sekä sähköistä kaupankäyntiä. Opiskelusi aikana työskentelet alueen yritysten lisäksi oppilaitoksen Ilovakka-myymälässä aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ja harjoittelet sähköisen kaupankäynnin työtehtäviä. Valmistuttuasi osaat myydä tuotteita tai palveluja kannattavasti sekä palvella kotimaisia ja ulkomaisia asiakkaita.

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalla opiskelet taloushallinnon eri tehtävien hoitamista, kuten laskutusta, kirjanpitoa ja palkanlaskentaa sekä taloushallinnon työvälineiden ja sovellusohjelmien käyttöä. Valmistuttuasi osaat käyttää sujuvasti toimiston tietojärjestelmiä ja palvella sisäisiä ja ulkoisia asiakkaita myös sähköisesti
. 

 

Opiskelijablogi

Merkonomiopiskelija työssäoppimassa Kanadassa

 

Tutkinto

Laajuus 180 osaamispistettäKesto 2 - 3 vuottaOpetussuunnitelma

 

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen.

Hakulomake word | pdf

 

Oppisopimus

Jos haluat suorittaa tutkinnon oppisopimuskoulutuksena ota yhteyttä oppisopimustoimistoon.

 

Ota yhteyttä

Tornio

Tuntiopettaja Mervi Finström-Isto, puh. 040 747 1370, mervi.finstrom-isto(at)lappia.fi