Maalari

Maalari

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Rakennusten pintakäsittelyjen osaamisala

Tornio

 

 

 

Pintakäsittelyala on laaja ja monipuolinen ammattiala, joka sisältää esimerkiksi maalarin, lattianpäällystäjän ja teollisen pintakäsittelyn töitä. Opintoihisi kuuluu rakennusten tasoite-, maalaus-, tapetointi- ja laatoitustöitä, lattiapäällysteiden asentamista ja korjaamista sekä teolliseen pintakäsittelyyn liittyviä töitä kuten suihkupuhallusta ja ruiskumaalausta.

Opiskelet pintakäsittelyalan tehtäviä uusissa työsaleissa ja tiloissa. Viimeisimpänä on rakennettu teolliseen pintakäsittelyyn liittyvä linjasto, jossa on suihkupuhallustilat ja ruiskumaalauskammio. Opiskelun aikana suoritat työturva- ja tulityökorttikoulutukset.

Opiskelet monipuolisesti ja käytännönläheisesti tekemällä oppimien sekä koululla ja työmailla tehtävissä työharjoituksissa. Suurimmaksi osaksi opiskelet oikeilla työmailla, joissa tehdään esimerkiksi talon ulkomaalausta tai asuinhuoneiston sisäpintojen uusimista. Työssäoppimisjaksoilla opiskelet osan ammattisisällöistä työpaikoilla ja samalla tutustut työtä tarjoaviin alan yrityksiin.

 

Työpaikkoja

MaalausliikeRakennusliikeMetalliteollisuusKunta tai kaupunki

 

Tutkinto

Laajuus 180 osaamispistettäKesto 2 - 3 vuottaOpetussuunnitelma

 

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen.

Hakulomake word | pdfKoulutukseen järjestetään pääsykoe

 

Oppisopimus

Jos haluat suorittaa tutkinnon oppisopimuskoulutuksena ota yhteyttä oppisopimustoimistoon.

 

Ota yhteyttä

Tornio

Tiimivastaava Kari Höynälä, puh. 040 587 4940, kari.hoynala(at)lappia.fi