Lähihoitaja

Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Kemi ja Muonio

 

 

 

Lähihoitajana työskentelet sosiaali- ja terveysalalla hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Työssä autat, opastat ja hoidat asiakasta yksin tai työryhmässä. Tarvitset teknisten taitojen lisäksi taitoa tunnistaa avun tarve ja kykyä ratkaista ongelmatilanteita. Palvelualttius, kyky sopeutua erilaisiin tilanteisiin, ihmisestä välittäminen, kuuntelu- ja keskustelutaito ovat tärkeitä lähihoitajan ominaisuuksia. Työssäsi korostuvat potilaiden ja asiakkaiden turvallisuus ja toiminnan vastuullisuus.

Koulutuksen aikana opiskelet taitoja sekä koulussa että työpaikoilla esimerkiksi päiväkodeissa, hoitolaitoksissa, kotihoidossa, sairaaloissa sekä asumis-, palvelu- ja kuntoutumisyksiköissä. Käytössäsi on ajanmukaisilla opiskeluvälineillä varustetut työtilat.

Valinnaisissa opinnoissa voit valita luontoalan kanssa yhteistyössä toteutettavat opinnot terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen luontoa, eläimiä ja maatilaa hyödyntäen. Viimeisen opiskeluvuotesi aikana syvennät tietojasi ja taitojasi valitsemasi osaamisalan mukaan.

Kemissä toteutetaan osaamisalat, joihin on riittävä määrä opiskelijoita.

Muoniossa toteutetaan kuntoutuksen osaamisala. Opiskelu on työ- ja verkkopainotteista ja opinnoissa hyödynnetään luontoa, puutarhaa ja eläimiä asiakkaan terveyden sekä hyvinvoinnin edistämisessä.

 

Osaamisalat

Ensihoito, KemiKuntoutus, Kemi ja MuonioLasten ja nuorten hoito ja kasvatus, KemiMielenterveys- ja päihdetyö, KemiSairaanhoito ja huolenpito, KemiVammaistyö, KemiVanhustyö, Kemi 

Tutkinto

Laajuus 180 osaamispistettäKesto 2 - 3 vuottaOpetussuunnitelma

 

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen ympäri vuoden suoraan oppilaitokseen.

Hakulomake word | pdf


Terveydelliset vaatimukset

Tutkintokohtaisilla terveydentilavaatimuksilla pyritään varmistamaan, että tutkinto on sinulle soveltuva. Lähtökohtana on, että terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle.

 

Oppisopimus

Jos haluat suorittaa tutkinnon oppisopimuskoulutuksena ota yhteyttä oppisopimustoimistoon.

 

Ota yhteyttä

Kemi

Opinto-ohjaaja Arja Köykkä, puh. 0400 911 362, arja.koykka(at)lappia.fi

Muonio

Toimipaikkapäällikkö Kyllikki Kurki, puh. 050 310 9306, kyllikki.kurki(at)lappia.fi