Pääsykokeet

Pääsykokeet


Ammattiopisto Lappian toukokuussa pidettäväksi suunnitellut pääsykokeet/soveltuvuustestit on peruttu seuraavilta aloilta;

Ammattiopisto Lappia, Kemi (Hyvinvointiala)
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (pk+yo)
Perustason ensihoidon osaamisala (pk+yo)

Ammattiopisto Lappia, Muonio
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (pk)

Ammattiopisto Lappia, Rovaniemi
Turvallisuusalan perustutkinto (pk+yo)

Ammattiopisto Lappia, Tornio
Turvallisuusalan perustutkinto (pk+yo)

Ammattiopisto Lappia, Kemi (Sammonkatu)
Logistiikan perustutkinto (pk+yo)

Lisäksi 21.4.2020 järjestettäväksi suunniteltu kielikoe on peruttu (kielikokeen peruuntumisesta on jo ilmoitettu hakijoille sähköpostilla).


Opiskelijavalinta tehdään ammatillisen perustutkintokoulutuksen valintaperusteiden mukaisesti, erikseen peruskoulupohjaiseen ja lukiopohjaiseen koulutukseen.
Katso valintaperusteet peruskoulupohjaisiin.
Katso valintaperusteet lukiopohjaisiin.

 

 

Aikataulu, sisällöt ja pisteytykset


Valma (Kemi, Muonio ja Tornio)

Haastattelu: Kaikille hakijoille pidetään valintahaastattelu 27.7.2020. Saat kutsun haastatteluun kirjeitse ja tekstiviestillä. Ota mukaan haastatteluun koulu- ja työtodistukset. Maahanmuuttaja, ota haastatteluun mukaasi todistus kielitaidon tasosta.

 

Kaivosala (Tornio)

Kaivosalan pääsykoe järjestetään 6.5.2020 Torniossa. Kutsumme pääsykokeisiin kaikki hakukelpoiset hakijat. Pääsykoe koostuu kirjallisesta testistä (0-3 pistettä) ja haastattelusta (0-7 pistettä).

 

Kuvallinen ilmaisu (Tornio)

Kuvallisen ilmaisun ennakkotehtävä lähetetään hakijoille 31.3.2020 alkaen. Palautusaika Lappiaan on 30.4.2020. Ennakkotehtävästä voi saada 0-10 pistettä.

 

Musiikkiala (Tornio)

Musiikkialan yksipäiväinen pääsykoe on Musiikkitalossa Torniossa. Voit ilmoittautua sinulle sopivaan päivään,  5.5., 12.5. tai 19.5.2020. Kutsun mukana lähetetään myös kokeeseen ilmoittautumis- ja valmistautumisohjeet sekä nuotit esitettävistä kappaleista.

Musiikin osaamisalan pääsykoe koostuu instrumentti- ja yhtyesoittokokeesta (max. 5 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 3 pistettä) sekä haastattelusta (max. 2 pistettä).

Musiikkiteknologian osaamisalan pääsykoe koostuu instrumentti- ja yhtyesoittokokeesta (max. 2,5 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 1,5 pistettä), kytkemistehtävästä (max. 2 pistettä), miksaustehtävästä (max. 2 pistettä) sekä haastattelusta (max. 2 pistettä). 

Lisätietoja musiikkialan pääsykokeesta ja nuoteista.

 

 

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Haku- ja opiskelijapalvelut
Urheilukatu 6
95400 Tornio
Puh. 050 310 9260
ammattiopisto(at)lappia.fi