Pääsykokeet

Pääsykokeet

Järjestämme pääsykokeet logistiikka-alan, kaivosalan, musiikkialan, turvallisuusalan perustutkintoihin ja soveltuvuuskokeen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon sekä perustason ensihoidon osaamisalaan.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon kuvallisen ilmaisun osaamisalaan on ennakkotehtävät.

Pääsykokeisiin kutsumme kaikki hakukelpoiset hakijat. Valitsemme hakijat musiikkialan perustutkinnon, perustason ensihoidon osaamisalan sekä kuvallisen ilmaisun osaamisalan koulutuksiin pelkän kokeen tai ennakkotehtävän tuloksen perusteella.

Pääsykokeet ja ennakkotehtävät ovat oppilaitoskohtaisia. Jos haet useampaan oppilaitokseen, sinun tulee käydä kunkin oppilaitoksen kokeessa erikseen.

 

Aikataulu, sisällöt ja pisteytykset


Valma (Kemi ja Tornio)

Haastattelu: Kaikille hakijoille pidetään valintahaastattelu 29.7.2019. Saat kutsun haastatteluun kirjeitse ja tekstiviestillä. Ota mukaan haastatteluun koulu- ja työtodistukset. Maahanmuuttaja, ota haastatteluun mukaasi todistus kielitaidon tasosta.

 

Logistiikka-ala (Kemi) 

Logistiikka-alan pääsykoe järjestetään 7.- 9.5.2019 Kemissä. Kutsumme pääsykokeisiin kaikki hakukelpoiset hakijat. Pääsykoe koostuu kirjallisesta testistä (0-3 pistettä) ja haastattelusta (0-7 pistettä).

 

Lähihoitajat sekä perustason ensihoitajat (Kemi)

Soveltuvuuskoe on 7. - 9.5.2019 Kemissä. Osallistut yhteen soveltuvuuskoepäivään ja saat kokeeseen erillisen kutsun. Soveltuvuuskoe sisältää kirjallisia tehtäviä sekä psykologin ja opettajan tekemät yksilölliset haastattelut. Perustason ensihoitajat osallistuvat lisäksi fyysistä kuntoa mittaavaan testiin. Soveltuvuuskokeeseen osallistuminen on pakollista. Maksimipistemäärä on 10 pistettä, 0 pistettä saanutta ei voida valita koulutukseen.

 

Lähihoitajat (Muonio)

Soveltuvuuskoe on 6.5.2019 Muoniossa. Saat kokeeseen erillisen kutsun. Soveltuvuuskoe sisältää kirjallisia tehtäviä sekä psykologin ja opettajan tekemät yksilölliset haastattelut. Soveltuvuuskokeeseen osallistuminen on pakollista. Maksimipistemäärä on 10 pistettä, 0 pistettä saanutta ei voida valita koulutukseen.

 

Kaivosala (Tornio)

Kaivosalan pääsykoe järjestetään 8.5.2019 Torniossa. Kutsumme pääsykokeisiin kaikki hakukelpoiset hakijat.
Pääsykoe koostuu kirjallisesta testistä (0-3 pistettä) ja haastattelusta (0-7 pistettä).

 

Kuvallinen ilmaisu (Tornio)

Kuvallisen ilmaisun ennakkotehtävä lähetetään hakijoille 2.4.2019 alkaen. Palautusaika Lappiaan on 30.4.2019. Ennakkotehtävästä voi saada 0-10 pistettä.

 

Musiikkiala (Tornio)

Musiikkialan yksipäiväinen pääsykoe on Musiikkitalossa Torniossa. Voit ilmoittautua sinulle sopivaan päivään,  7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Kutsun mukana lähetetään myös kokeeseen ilmoittautumis- ja valmistautumisohjeet sekä nuotit esitettävistä kappaleista.

Musiikin osaamisalan pääsykoe koostuu instrumentti- ja yhtyesoittokokeesta (max. 5 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 3 pistettä) sekä haastattelusta (max. 2 pistettä).

Musiikkiteknologian osaamisalan pääsykoe koostuu instrumentti- ja yhtyesoittokokeesta (max. 2,5 pistettä), musiikin teoria- ja hahmotuskokeesta (max. 1,5 pistettä), kytkemistehtävästä (max. 2 pistettä), miksaustehtävästä (max. 2 pistettä) sekä haastattelusta (max. 2 pistettä). 

Lisätietoja musiikkialan pääsykokeesta ja nuoteista.

 

Turvallisuusala (Tornio)

Turvallisuusalan pääsykoe järjestetään 7.5.2019 Torniossa. Kutsumme pääsykokeisiin kaikki hakukelpoiset hakijat.
Pääsykoe koostuu haastattelusta (0-4 pistettä), ryhmäkeskustelusta (0-3 pistettä) ja toiminnallisesta osuudesta (0-3 pistettä). Maksimipistemäärä on 10 pistettä, 0 pistettä saanutta ei voida valita koulutukseen.

 

Turvallisuusala (Rovaniemi)

Turvallisuusalan pääsykoe järjestetään 8.5.2019 Rovaniemellä. Kutsumme pääsykokeisiin kaikki hakukelpoiset hakijat.
Pääsykoe koostuu haastattelusta (0-4 pistettä), ryhmäkeskustelusta (0-3 pistettä) ja toiminnallisesta osuudesta (0-3 pistettä). Maksimipistemäärä on 10 pistettä, 0 pistettä saanutta ei voida valita koulutukseen.

 

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Haku- ja opiskelijapalvelut
Urheilukatu 6
95400 Tornio
Puh. 050 310 9260
ammattiopisto(at)lappia.fi