Yhteishaku

Yhteishaku

Kevään 2018 yhteishaku on päättynyt. Ammatilliset perustutkinnot on tarkoitettu sekä nuorille että aikuisille, myös alan vaihtajille. Perustutkintoihin on jatkuva haku ympäri vuoden.

 

Yhteishaun aikataulu

20.2.2018
Haku alkaa

13.3.2018 klo 15
Haku päättyy

4.4.2018
Kielikoe

26.4.2018
Palauta kuvallisen ilmaisun ennakkotehtävä Lappiaan

2. - 4.5.2018
Perustason ensihoidon osaamisalan soveltuvuuskoe

8.5./15.5./22.5.2018
Pääsykokeet musiikkialalla

14.6.2018
Julkaisemme valintojen tulokset hakijoille aikaisintaan. Valinnat löydät nettisivuiltamme mikäli olet antanut hakemuksessa luvan julkaisuun.

28.6.2018
Ilmoita opiskelupaikan vastaanottamisesta

Elokuu 2018
Opinnot alkavat

 

Kenelle?

Voit hakea yhteishaussa, jos olet päättänyt peruskoulun tai lukion eikä sinulla ole vielä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Haku tapahtuu Opintopolussa. Jos sinulla on jo jokin tutkinto, voit hakea suoraan oppilaitokseen.

Ammatillisen perustutkinnon voit opiskella joustavasti ja osaamisperusteisesti. Opintojesi rinnalla voit suorittaa lukio-opintoja tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja Lapin ammattikorkeakoulussa. Urheiluakatemiassa voit yhdistää opinnot ja urheilun laadukkaalla tavalla. Löydä oma polkusi.

Valmistumisen jälkeen sinulla on mahdollisuus hakeutua jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

 

Miten haet?

Voit hakea yhteishaussa sähköisellä lomakkeella Opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakemusten on oltava tallennettuna viimeisenä hakupäivänä klo 15.00 mennessä. Voit hakea enintään viiteen koulutukseen, josta voit tulla valituksi vain yhteen. Ilmoittamasi hakutoivejärjestys on sitova. Et voi muuttaa sitä enää hakuajan jälkeen.

 

Kielikoe

Jos äidinkielesi ei ole suomi, sinun tulee suorittaa hyväksytysti suomen kielikoe. Järjestämme kielikokeen 4.4.2018 Kemissä ja/tai Torniossa.

 

Pääsykokeet

Järjestämme pääsykokeet sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, perustason ensihoidon osaamisalaan sekä musiikkialan perustutkintoon. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon, kuvallisen ilmaisun osaamisalaan on ennakkotehtävät.

Lue lisää

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta suoritetaan hakijoiden valintapistemäärän ja hakijoiden esittämän hakutoivejärjestyksen perusteella. Opintopolusta löydät myös terveydellisten tekijöiden vaikutukset opiskelijavalintaan.

Jos tulet valituksi

Sinulle lähetetään valintakirje ja opiskelupaikan vahvistuslomake. Sinun on palautettava allekirjoitettu opiskelupaikan vahvistusilmoitus viimeistään 28.6.2018 sen ammattiopiston hakutoimistoon, josta otat opiskelijapaikan vastaan.

Jos et tule valituksi

Saat postissa kirjeen, josta näet saamasi valintapistemäärän ja mahdolliset varasijat hakukohteisiisi. Mahdollisesti vapautuville opiskelupaikoille valitaan varalla olevat hakijat valintapistemäärän osoittamassa järjestyksessä.

 

Harkintaan perustuva valinta

Voimme ottaa opiskelijoita koulutuksiin myös harkinnan perusteella. Tällöin valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta. Harkintaan perustuvan valinnan syitä voivat ovat oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet tai tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Koulutustarpeesi ja edellytyksesi suoriutua opinnoista arvioidaan ja otetaan huomioon, kun valitapistemäärästä poiketaan.

Täytä hakulomake Opintopolussa ja merkitse yhteishaun hakulomakkeella, jos haet harkinnanvaraisesti ammatilliseen koulutukseen.

Lähetä hakuaikana tarvittavat liitteet hakutoimistoomme. Jos vetoat koulutodistustesi vertailuvaikeuksiin, sinun tulee lisäksi lähettää oppilaitokselle jäljennös koulutodistuksestasi.

Lisätietoja Opintopolussa.

 

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Hakutoimisto
Urheilukatu 6
95400 Tornio
Puh. 050 310 9260
ammattiopisto(at)lappia.fi