Yhteishaku

Yhteishaku

20.2.–13.3.2018

Voit hakea yhteishaussa, jos olet päättänyt peruskoulun tai lukion eikä sinulla ole vielä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Haku tapahtuu Opintopolussa.

 

Aikataulu

20.2.2018
Haku alkaa

13.3.2018 klo 15
Haku päättyy

14.6.2018
Julkaisemme opiskelijaksi ottamisen tulokset. Valintatulokset löydät nettisivuiltamme mikäli olet antanut hakemuksessa luvan julkaisuun.

28.6.2018
Ilmoita opiskelupaikan vastaanottamisesta

17.8.2018
Opinnot alkavat

 

Miten haet?

Voit hakea yhteishaussa sähköisellä lomakkeella Opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakemusten on oltava tallennettuna viimeisenä hakupäivänä klo 15.00 mennessä. Voit hakea enintään viiteen koulutukseen, josta voit tulla valituksi vain yhteen. Ilmoittamasi hakutoivejärjestys on sitova. Et voi muuttaa sitä enää hakuajan jälkeen.

 

Kielikoe

Jos äidinkielesi ei ole suomi, sinun tulee suorittaa hyväksytysti suomen kielikoe. Kielikoe järjestään keväällä 2018.

 

Pääsykokeet

Järjestämme pääsy- ja soveltusvuuskokeet musiikkialalla, kuvallisen ilmaisun alalla, turva-alalla ja pintakäsittelyalalla. Katso aikataulut, sisällöt ja pisteytykset.

 

Musiikkialan perustutkinto

Hakiessasi musiikkialan perustutkintoon sinun tulee täyttää yhteishakulomakkeen lisäksi Pop & Jazz Konservatorio Lappian oma lisälomake. Lisälomakkeella valitset suuntautumisvaihtoehtosi (muusikko tai musiikkiteknologi), pää- ja sivuinstrumenttisi sekä ilmoitat aiemmat musiikkiopintosi ja harrastuneisuutesi.

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta suoritetaan hakijoiden valintapistemäärän ja hakijoiden esittämän hakutoivejärjestyksen perusteella. Opintopolusta löydät myös terveydellisten tekijöiden vaikutukset opiskelijavalintaan.

Jos tulet valituksi

Sinulle lähetetään valintakirje ja opiskelupaikan vahvistuslomake. Sinun on palautettava allekirjoitettu opiskelupaikan vahvistusilmoitus viimeistään 28.6.2018 sen ammattiopiston hakutoimistoon, josta otat opiskelijapaikan vastaan.

Jos et tule valituksi

Saat postissa kirjeen, josta näet saamasi valintapistemäärän ja mahdolliset varasijat hakukohteisiisi. Mahdollisesti vapautuville opiskelupaikoille valitaan varalla olevat hakijat valintapistemäärän osoittamassa järjestyksessä.

 

Harkintaan perustuva valinta

Voimme ottaa opiskelijoita koulutuksiin myös harkinnan perusteella. Tällöin valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta. Harkintaan perustuvan valinnan syitä voivat ovat oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet, esim. ulkomaiset todistukset.

Tulosta hakulomake Opintopolusta ja lähetä se ja liitteet hakuaikana Lappian hakutoimistoon. Jos vetoat koulutodistustesi vertailuvaikeuksiin, sinun tulee lisäksi lähettää oppilaitokselle jäljennös koulutodistuksestasi.

 

Ota yhteyttä

Ammattiopisto Lappia
Hakutoimisto
Urheilukatu 6
95400 Tornio
Puh. 050 310 9260
ammattiopisto(at)lappia.fi