Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-alan osaamisala

Koulutustyyppi

Tutkintoon johtava koulutus

Koulutus alkaa

Nonstop

Paikkakunta

Tervola

Kohderyhmä

Alalle aikovat sekä siellä jo toimivat elintarvikealan ammattilaiset.

Kuvaus

Liha-alan osaamisala

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä elintarvikelainsäädännön sekä yrityksen ja työkohteen omavalvontasuunnitelman mukaisesti. Lisäksi tutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti ja arvioida valmiin tuotteen laatua. Liha-alan osaamisalalla tutkinnon suorittanut henkilö hallitsee joko teurastamisen, lihanleikkauksen tai lihatuotteiden valmistuksen. Lihatuotteiden valmistuksessa hän hallitsee valmistusprosessin raaka-aineiden vastaanotosta tuotteen valmistukseen, aistinvaraiseen arviointiin ja valmiin tuotteen laadun arviointiin asti. Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa pakata, myydä tai varastoida elintarvikkeita pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Lisäksi elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa selvittää asiakaslähtöisen tuotekehityksen lähtökohdat sekä kehittää uuden tuotteen tai parantaa olemassa olevaa tuotetta.

Tutkinnon suorittanut voi toimia työntekijänä tai yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Hän valmistaa myyntikelpoisia lihatuotteita sekä teurastaa eläimiä, leikkaa ruhon myyntikuntoisiksi lihalajitelmiksi ja kehittää uusia elintarvikkeita.

Koulutus soveltuu työn ohessa 1,5-vuotisena monimuoto-opiskeluna tai oppisopimuskoulutuksena. Moodle-verkkoympäristöä hyödynnetään opetuksessa. Kouluttajina on alan asiantuntijoita.

• lähiopetuspäivistä (1-3 pv/kk, yhteensä 25 pv)
• etäopiskelusta, käytännönläheisistä tehtävistä ja projektityöstä
• työssä oppimisestaJos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, ota yhteyttä asiakkuusvastaavaan tai oppisopimuspalveluihin. Asiakkuusvastaava oppisopimus Laura Kuismanen, puh. 040 648 7583

Toteuttamissuunnitelma

Hinta

Osallistumismaksu 200 €.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Lisätietoja

Jarmo Saariniemi, puh. 0400 337 169
sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@lappia.fi

Koulutuspaikka:
Ammattiopisto Lappia
Kätkävaarantie 69
95340 Loue

Toteuttaja

Ammattiopisto Lappia